Nya batteridrivna bultpistolen från Hilti

Publicerad 20/11, 2018 kl. 16:10

Hilti ger hantverkare inom el och vvs möjlighet att få jobbet gjort på ett snabbare, säkrare och smartare sätt än tidigare genom lanseringen av andra generationens batteridrivna bultpistol BX 3-ME 02.

Verktyget väger endast 3,8 kg och med det lättare och mer kompakta 22 V, 2.6 Ah batteriet klarar det 400 infästningar per laddning - en förbättring på över 30 % jämfört med första generationen av verktyget.

Även verktygets hastighet har förbättrats avsevärt och kan nu göra 1,3 infästningar per sekund i material som betong, stål och tegel. Magasinet klarar 20 spik med en längd upp till 24 mm.

BX 3-ME 02 har utformats för att ge minsta möjliga anpressningstryck, rekyl och buller och är praktiskt taget dammfri. Dessutom är verktyget pålitligt även i de allra mest krävande arbetsmiljöerna och har testats med goda resultat ner till -15 °C.

I likhet med alla nya Hilti-verktyg levereras BX 3-ME 02 med Hilti Connect, en lättanvänd app som ansluter till en smarttelefon eller annan mobil enhet med hjälp av Bluetooth-teknik som är inbyggd i verktyget.

Den ”smarta funktionaliteten” ger omedelbar åtkomst till information som verktygstyp, serienummer, ägare, garantier, service- och reparationsschema och praktiska vägledningar samt möjlighet att spåra antalet infästningar och ett ”hitta mig”-läge om verktyget tappas bort.

Verktyget ingår i Hiltis batteridrivna 22 V-plattform som bland annat består av skruvdragare, borrhammare och vinkelslipar. Alla Hilti 22 V-batterier kan laddas med samma laddare och driva vilket verktyg som helst i sortimentet.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×