Nya pumpar från Atlas Copco

Publicerad 26/4, 2017 kl. 15:41

Atlas Copco fortsätter att satsar på pumpverksamheten. Under andra kvartalet 2017 lanserar företaget två nya dränkbara dräneringspumpar, WEDA50+ och WEDA60+.

I SRTs utgåva nummer två varje år publicerar tidningen alltid sitt pumptema. Ifråga om nya produkter har inte så mycket hänt frånsett att Atlas Copco lanserat nya pumpar i sin WEDA-serie som är nog så intressant. SRTs reporter Mikael Karlsson rapporter.

 

Mycket nytt från WEDA

WEDA50+ kan köras på 16A handske och vikten är låg, 50 kg. WEDA60+ väger 55 kg. Pumparna har fasföljdsvakt och rotationskontroll med egenskapen att de inte kan köras baklänges. Hydrauldelen är ny, med förbättrade prestanda. 

När det gäller användandet av dränkbara elektriska länspumpar så är enkelhet och smidighet tunga parametrar. Pumparna skall vara enkla att installera och att ta med sig till och från arbetsplatsen. 

Hålls pumparna rena och de vardagliga servicerutinerna följs så håller de vanligtvis länge. Pumparna tycker mycket om vatten och har de bara genomflöde och motorn kyls med hjälp av vattnet, så fungerar de väl utan närmare tillsyn. 

Om pumpen däremot inte får tillräckligt med vatten så sörplar de och går varma. Pumparna har ett termiskt skydd så pumpen stängs av, men går igång igen när den svalnat. För att få en av/på funktion så kan man använda en nivåvippa som automatiskt känner av vattennivån. 

En annan viktig sak är att fästa ett rep i handtaget på pumpens hölje. Repet används för att dra upp pumpen ur pumphålet (då handkraft används). Ett vanligt förekommande misstag är att man drar i sladdstället och får så problem med kontakteringen i pumpen och att kabelgenomföringen blir otät. 

Atlas Copco har med sitt WEDA -program vunnit användarnas gillande. De är driftsäkra, har bra kapacitet, är servicevänliga och framförallt lätta. 

Under året kommer Atlas Copco ersätta det populära WEDA-sortimentet med WEDA+. Den nya serien innehåller alla de egenskaper kunderna kan förvänta sig av befintliga WEDA-pumpar. Men med tillägg av nya funktioner som har utvecklats för att ta prestandan till en ny nivå. Fördelarna är bland annat högre effektivitet, förenklat underhåll och ökad kapacitet.

Nyligen lanserade också Atlas Copco tre nya dieselpumpar i PAS-serien på CONEXPO i Las Vegas. Med ett utlopp på 11,7 eller 20,3 cm har de nya pumparna hög kapacitet och ett pumphuvud på upp till 54,86 meter. De har ett flöde på upp till 13800 l/m och är konstruerade för att maximera effektiviteten och minimera bränsleförbrukningen.

www.atlascopco.se

 

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×