Nytt all time high hos Beck

Publicerad 6/3, 2017 kl. 15:04

Nytt all time high hos Beck med över 200 nya Kobelco maskiner sålda under 2016 i Beck gruppen. Det betyder att långt över 500 nya Kobelco bandgrävare nu är sålda sedan åter- introduktionen. Enligt Beck själva närmar man sig 10 procent marknadsandel på bandgrävare. Resultatet blev så bra under 2016 att Beck delar ut runt en halv miljon kronor i bonus till duktiga anställda som har bidragit till detta. 2017 kommer att bli ett ännu bättre år för Beck Sverige och Beck Gruppen som sådan, då tros passerar 300 miljoner SEK i omsättning.

I Beck Sverige är det nu närmare 30 anställda, med en stark serviceorganisation som är under vidare utveckling i såväl Göteborg som i Stockholm. Därutöver knyter bolaget till sig servicepartners och försäljningspartners  över hela Sverige. Men Beck-gruppen är inte bara Kobelco, också Hitachi-producerade  Airman  är en populär minigrävare, BM dumpern  från Messersi blir det levererat flera och flera av, BM Hammaren, en premiumhammare  från Korea, har blivit populär och inte minst må nämnas att för första gången levererade Beck BM Track gummilarver med garanti, för över 10 miljoner kronor.

Största nyheten är introduktionen av Gehl 5 tons hjullastare, en amerikansk-producerad hjullastare med all utrustning inkluderat, till ett bra pris. Gehl AL750 smälter fint in i sortimentet av Gehl mindre hjullastare som Beck sålde ett stort antal av också under 2016. Tillsammans med Beck Norge har gruppen köpt in ett betydligt antal hjullastare som skall introduceras i såväl Sverige som Norge under våren 2017. BMHyra utvecklas vidare med depåer i Haninge, Göteborg, Norra Stockholm och Oslo. Gruppen satsar mer på uthyrning av stora (Kobelco) bandgrävare under året. 

 

Framtidsutsikter

Framtiden ser ljus ut. Kobelco, Airman, Gehl och företagets andra leverantörer utvecklar stadigt nya intressanta produkter, man bygger ut sina serviceställen, sin eftermarknadsservice och så vidare och tror att 2017 blir ett bra år för såväl många kunder som för Beck själva.

Under året 2016 stöttade Beck-gruppen Prek Sway skolan i Kambodja med 300.000 kr och med Becks hjälp kommer cirka 175 barn gå i skola och få sin utbildning. “Det glädjer oss att kunna hjälpa och det skall vi fortsätta med”, säger Owe Beck.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×