Nytt Flexvoltbatteri med ännu längre gångtid

Publicerad 26/6, 2017 kl. 15:57

Nu lanserar DEWALT ännu en banbrytande nyhet i det världsunika batterisystemet XR FLEXVOLT. Det handlar om ytterligare ett 54V batteri med ännu längre gångtid. Perfekt för maskiner som behöver kunna köras extra länge på en laddning.

När DEWALT lanserade sin världsnyhet XR FLEXVOLT förra året var det början på en helt nya era inom elverktygsbranschen. Med ett nytt supereffektivt verktygsbatteri på 54V blev det plötsligt möjligt att erbjuda batteridrivna maskiner som är lika kraftfulla som nätanslutna. Dessutom med exceptionell uthållighet. Något som revolutionerat vardagen för många professionella hantverkare.

Utvecklingen av det unika batterisystemet har fortsatt och utökas nu med ytterligare ett 54V batteri, 54V 3 Ah, med ännu längre gångtid. Det nya batteriet är speciellt framtaget för maskiner som behöver kunna köras extra länge på en enda laddning för att användaren ska kunna slutföra den aktuella arbetsuppgiften eller applikationen. Det gäller till exempel DEWALTs nya trädgårdsmaskiner för sladdlös grönyteskötsel; grästrimmer, lövblås och elkedjesåg samt batteridrivna borrhammare, SDS Max och Plus, som också lanserades nyligen. 54V batteriet är dessutom helt kompatibelt med alla DEWALT XR 18 V maskiner vilket innebär att när användaren sätter batteriet på någon av dem får man en oslagbart lång gångtid på hela 9 Ah.

Samtidigt finns det nu också en helt ny snabbladdare på 8A som klarar att ladda batteriet på mindre än timme. Det innebär att man aldrig behöver stå utan laddade batterier under arbetsdagen. Det unika med hela FLEXVOLT-serien är kombinationen av kraften i 54V batteriet, den långa driftstiden, de nyutvecklade maskinerna och de kolborstlösa motorerna. Det ger en sladdlös frihet som många hantverkare tidigare bara kunnat drömma om.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×