Pirtek Europe förvärvar Slangakuten

Publicerad 3/11, 2017 kl. 10:01

Pirtek Europe Limited (”Pirtek Europe”) förvärvar Slangakuten AB, ett av Sveriges ledande bolag inom mobil tillverkning av hydraulslang.

Pirtek Europe, etablerat i Storbritannien 1988, är Europas ledande leverantör av akut mobil tillverkning av hydraulslang. Förvärvet etablerar Pirtek Europe på den skandinaviska marknaden och stärker deras position som den ledande leverantören i Europa. För Slangakutens del innebär förvärvet en väsentlig resursförstärkning som skapar goda förutsättningar att accelerera expansionstakten kommande år.

Alex McNutt, Koncernchef för Pirtek Europe säger, “Jag är glad att Slangakuten nu ingår i vår bolagsgrupp och vi ser alla fram emot att samarbeta med Stefan Fallenius som VD för att utöka verksamheten i hela regionen. Slangakuten är ett mycket välskött företag och är ett utmärkt tillskott till vår europeiska verksamhet”.

Stefan Fallenius, Slangakutens VD och grundare säger, ”Jag är oerhört glad att ingå i detta partnerskap med Pirtek Europe som gör det möjligt för oss att stärka vår position på marknaden och driva verksamheten framåt. Under de kommande månaderna kommer Slangakuten att påbörja övergången till det välkända varumärket Pirtek och fortsätta att leverera förstklassig service till Slangakutens befintliga och nya kunder”.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×