Positiv utveckling för Swepac

Publicerad 5/3 kl. 12:22

Den svenska tillverkaren av maskiner för jordpackning och betongbearbetning, Swepac, kan se tillbaka på en riktigt fin utveckling sedan 2012.

En ny ägarkonstellation tog vid och bolaget annonserade en tydlig inriktning mot ett breddat produktprogram och en internationell tillväxt. En serie maskiner för betongbearbetning lanserades på Bauma 2013. Produktportföljen har fortsatt att utvecklas och breddas, nu senaste med en batteridriven markvibrator baserad på en egen och patenterad teknologi. 

Omsättningen har stadigt ökat, sedan 2013 med 23% årlig omsättningsökning. “Det är kvitto från våra kunder att de tror på oss och våra produkter”, säger VD Anders Johansson. “Swepac har alltid haft ett starkt fokus på kunderna och därmed en produktutveckling som inspirerats av kundernas tankar och idéer. 2018 blev ännu ett rekordår för vår del vilket är väldigt glädjande. Förtroendet från våra kunder och den positiva utvecklingen för Swepac har skapat stolthet hos alla medarbetare inom bolaget.”

Under 2019 kommer ännu fler nyheter, initialt inom segmentet för fram/backgående markvibratorer vilka kommer att visas på Bauma i april. Swepac kommer även att lansera fler batteridrivna maskiner under året. För Swepac del blir det den tredje Bauma man är med på och ett viktigt fönster för bolaget mot exportmarknaderna. Satsningen på export är en annan viktig del i bolagets utveckling och under 2018 har försäljningen i Polen och Östeuropa tagit ordentlig fart efter att Swepac under 2017 förstärkt sin verksamhet i Polen genom anställningen av Tomasz Walawender som Marknads- och Försäljningschef för export utanför Norden. Tomasz har ett förflutet från Ramirent och Dynapac vilket gör att han kan Swepacs viktigaste kundsegment, hyresbolagen, och företagets produkter.

För Swepac har även bearbetningen mot Mellanöstern framgångsrikt påbörjats med anställningen av Vipin Tak som har ett förflutet från Mikasa och många års erfarenhet av att etablera återförsäljare inom jordpackning och betongbearbetning i Mellanöstern och Afrika. Vipin är stationerad i Dubai och arbetar med att etablera Swepac i Mellanöstern och Östra Afrika.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×