Ramirent levererar helhetslösning till nya Sergelhuset i Stockholm

Publicerad 3/11, 2017 kl. 10:08

Ramirent är glada över att ha tecknat avtal med fastighetsbolaget Vasakronan AB för att leverera en helhetslösning av maskiner och tjänster för skapandet av det nya Sergelhuset i centrala Stockholm. Projektet kommer att pågå till 2020. Värdet av uppdraget uppgår till ca 300 MSEK för leveransen till Vasakronan och övriga samarbetspartners.

Mitt i Stockholm City, och med ett unikt synligt läge mot Sergels torg ligger Sergelhuset. Det är namnet på ett omfattande utvecklingsprojekt som involverar tre byggnader, tre gator och ett torg.

Helhetslösningen från Ramirent består av ett dedikerat team som är stationerade på plats.

Teamet kommer bland annat att ansvara för planering, behovsanalys och genomförande.

Ramirent kommer även att leverera säkerhets- och arbetsmiljölösningar, optimera logistiken och ansvara för hanteringen av el och värme i projektet. I helhetsåtagandet ingår också möjlighet till utbildning för arbetarna, samt en effektiv leverans av maskiner och fallskydd. ”Det har varit en intensiv period av projektering och framtagande av Ramirents åtagande där erfarenheten från liknande projekt har varit en viktig del”, säger Mikael Jonsson, Chef Total Solution Ramirent. “Vi är mycket glada över detta avtal och att Vasakronan valt oss som partner. Med vår lösning – den ”tillfälliga fabriken” där byggprojektet kommer att utföras på effektivt och hållbart sätt, kan kunden koncentrera sig på sin kärnverksamhet”, säger Jonas Söderkvist, VD Ramirent.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×