Rentalbranschen tutar vidare

Publicerad 3/10, 2016 kl. 13:51

Det går bra för svenska maskinuthyrare, något som hänger ihop med att byggindustrin går mycket bra fortsatt.

Under juli backade svensk ekonomi något främst beroende på minskad export men byggindustrin visade inga tecken på minskning, snarare motsatsen. Orsaken till att byggföretagen har svårt att ta åt sig mer arbete beror på personalbrist. Det är svårt att få tag i arbetskraft och behovet av bostäder fortsätter att öka. Så totalt sett ser det ljust ut för svensk byggnäring vilket är ett läge som tros hålla i sig en bra bit framöver. Och går det bra för byggföretagen så går det också bra för maskinuthyrningsföretagen. Den svenska utvecklingen för byggindustrin och rentalbranschen är också allmänt känt ute i Europa. Just nu trappas ställningarna upp i USA inför det amerikanska presidentvalet. Ställningarna är i nuläget ganska jämnt mellan de båda kombattanterna Clinton och Trump. Clinton leder om än knappt. Men i nuläget känns som att vad som helst kan hända. Vinner Trump kan vi nog räkna med en kraftig reaktion på världens börser och marknaderna i allmänhet. I det snabba informationssamhälle vi lever i idag brukar liknande händelser göra snabbt avtryck.

Allas blickar just nu är vända mot Sverige och inte minst Stockholm. Stockholm är också den europeiska miljonstad som expanderar starkast just nu med en rad omfattande byggprojekt och ombyggnader.  Detta kanske inte var anledning till att den Europeiska paraplyorganisationen European Rental Association valde att lägga sitt årsmöte just i Stockholm i juni men valet kom mycket lägligt ändå. Längre fram i tidningen publicerar vi ett reportage om ERAs möte och det faktum att organisationen även firar 10-årsjubileum i år. SRT var också med och bevakade när Swedish Rental Association hade sin årsstämma innan semestern. Johan Svedlund lämnade över stafettpinnen som ordförande i SRA under många år till Mikael Öberg, som dock inte är någon nykomling i branschen. Vi vill passa på att tacka Johan för fint samarbete under de gångna åren och hälsa Mikael välkommen som ny ledarskribent för SRA i SRT.

I det här numret hittar du också en rad annat läsnyttigt i form av pressreleaser om nya produkter, arbetsplatsreportage, företagsreportage och mycket annat.  Jag vill också passa på att slå ett slag för mässan DEMCON som arrangeras den 29-30 september på Inframässan i Infracity, Upplands Väsby. DEMCON är en så kallad demoleringsmässa men med många inslag av annan byggutrustning som återfinns bland uthyrningsföretagen. Ett besök på mässan rekommenderas. Mer information om DEMCON hittar du på www.demcon.se där du också kan skriva ut entrébiljett så du går in gratis på mässan.


Jan Hermansson, Redaktör
jan.hermansson@svenskrental.se

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×