Robusta tigersågar från FLEX ryter av kraft

Publicerad 3/5, 2018 kl. 15:27

För att renovera, riva eller såga diverse material är tigersågen ett perfekt val. FLEX tigersågar har kraftfulla och robusta motorer för snabb avverkning och med en lång livslängd. Nu expanderar FLEX med två kraftfulla 1300 watt tigersågar, RS 13-32 och RSP 13-32.

Tigersågen RS 13-32 med variabel hastighet och RSP 13-32 med pendelrörelse har båda en dubbellagrad lyftstångsstyrning med vibrationsbalansering för avlastat arbete som ger snabba, kraftfulla sågningar även för de tu?aste jobben. RSP 13-32 har en steglös pendelinställning från 0-3 mm: vridreglage, speciellt lämplig för snabb sågning i trä, vilket gör det lättare att avlägsna sågspån under ett snabbare arbetsförlopp.

 

Hög operativ flexibilitet

De nya FLEX sågarna är utrustade med ett verktygslöst  sågbladssystem för snabbt och lätthanterligt byte av blad och för optimal flexibilitet kan sågbladet vridas 180 °. Ytterligare alternativ finns då såganhållet kan djupjusteras  och demonteras helt utan verktyg. Med en slaglängd på 32 mm och tomgångsslagtal 0-3000/min  kan tigersågarna användas med säkerhet och precision även under kritiska ljusförhållanden  tack vare det integrerade LED-ljuset.

 

Användarvänlig och ergonomisk

Tigersågarna kontrollerar arbetet med elektroniskt  konstantvarvtal, hastighetsreglage för hastighetsjustering, överbelastningsskydd och mjukstart med steglös brytare. Växellådan och det ergonomiska handtaget har ett ”non-slip” slitstarkt gummiöverdrag för säkert grepp. Damm- och stänkskyddad lyftstångsstyrning som främjar en lång livslängd även när verktyget används ofta.

www.flex.se

 

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×