Scantruck satsar framåt

Publicerad 10/10, 2018 kl. 11:45

Det händer mycket runt Scantruck nu. Nyligen öppnade man i nya lokaler i Roserbersberg och på Maskinmässan storsatsade man. Scantruck AB är som bekant officiell importör av Manitou teleskoplastare, Mustang minilastare samt PB Platforms.

På Svenska Maskinmässan visade bland annat den kompakta teleskoplastaren Manitou MT420H. Tack vare sina blygsamma yttermått med en längd på endast 3,63 meter och bredd på 1,49 meter, i kombination med både fyrhjulsdrift och fyrhjulsstyrning, så tar den sig in på de allra svårtillgängligaste platserna. Storleken bedrar dock då det lilla kraftpaketet, som endast mäter 190 centimeter över marken, lyfter hela 2 ton 4,3 meter högt. 

Manitous populära runtomsvängande teleskoplastare fanns också representerade genom modellerna MRT2470P+ samt MRT3050P+. Gemensamt för dem både är att de är utvecklade för att möta de allt högre kraven från anläggningskunderna runt om i världen som efterfrågar mer lyftkapacitet och kompaktare, smidigare maskiner. Båda maskinerna är såväl fyrhjulsdrivna som fyrhjulsstyrda. Föraren kan själv välja mellan manuell eller automatisk transmission på maskinerna som är byggda för att köras i 40 kilometer i timmen. MRT2470P+ lyfter sju ton upp till 24 meters höjd. MRT3050P+ når ännu högre, hela 30 meter kan den nå med fem tons last. MRT2470 P går dessutom att få i hybridutförande med en elmotor som kan användas då maskinen körs inomhus.

För dem som är intresserade av en ren lift fanns bomliften Manitou 220TJ+ på plats på Solvalla. Den är designad för att klara av att arbeta i alla krävande förhållanden som Skandinavien kan uppvisa. Som modellbeteckningen avslöjar är det fråga om en 22 meters lift, och bomliften är utrustad med en fyrcylindrig dieselmotor med 35 hk. Bommen har ett system, som automatisk justerar motorns kraft till bara det nödvändiga. Det ger en besparing på bränslet och de totala ägarkostnaderna.

Manitou-konstruktörerna har också utrustad 220TJ+ med ett patenterat system, som automatiskt anpassar hastigheten, beroende på hur långt bommen är ute. Ett speciellt interface-system till kommunikation med maskinen kan bland annat användas i samband med underhåll och diagnosticering.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×