Skyjack lanserar sin största vikbomslift SJ85 AJ

Publicerad 7/12, 2017 kl. 15:30

SJ85 AJ har den klassledande arbetshöjden 27.91 m (91.6 ft), sidoräckvidden 17.07 m (56 ft) och en ”up-and-over clearance” på 10.36 m (34 ft). Den har samma visuella design och användarvänlighet som gjorde SJ63 AJ till den succén den är idag och har ett räckviddsdiagram som särskiljer sig från andra liknande enheter.

“Vi har tagit vikbomsliften ytterligare ett steg längre med vår nya SJ85 AJ”, säger Corey Connolly, product manager på Skyjack. “Att kunna erbjuda en så stor vikbomslift med exceptionell ”up-and-over clearance” som komplement till den väl tilltagna arbetshöjden och sidoräckvidden kommer att ge brukaren möjligheten att lösa många uppgifter i många komplexa situationer som inte tidigare varit möjligt.”

Precis som på Skyjacks alla andra vikbomsliftar så tillåter konstruktionen och utformningen av bomen en helt unik vertikal rörelse utan att behöva köra flera funktioner samtidigt, kallat SKYRISER™ . Tack vare den unika bomkonstruktionen så kan även brukaren ta sig från full arbetshöjd till marknivå på bara 60-70 sekunder, kallat SPEEDYREACH™. Detta tack vare den långa räckvidden på överbommen.

“Användaren kommer definitivt märka hur mycket fortare det går att ta sig till full arbetshöjd och ner till marknivå igen med SJ85 AJ”, säger Connolly. “Skyjacks design på vikbomsliftar är det som särskiljer vår nya SJ85 AJ från liknande liftar i klassen. Man behöver inte heller oroa sig för att vara tvungen att köra flera funktioner samtidigt, konstruktionen sköter det automatiskt. SJ85 AJ fungerar likadant som alla andra av Skyjacks vikbomsliftar – den går helt vertikalt upp och ned utan någon horisontell rörelse.”

SJ85 AJ är även den, precis som alla andra bomliftar från Skyjack, utrustad med EASYDRIVE körriktningsavkännande funktion för drivning och styrning. En unik funktion framtagen av Skyjack vilket innebär att manöverpanelen alltid är orienterad efter bommen och inte chassit, liften känner själv av åt vilket håll chassit är vridet i förhållande till manöverpanelen och ändrar därför funktionernas rörelse för att minimera risken för en eventuell olycka.

Genom kombinationen av en enastående räckvidd och lastkapacitet i plattformen 340/227 kg gör det SJ85 AJ till den effektivaste maskinen för användare som vill maximera produktiviteten och säkerheten på varje arbetsplats.

 

Batteridriven vikbom

Skyjacks SJ30 ARJE är den första elektriska vikbomsliften i nuvarnade serien, den första med roterande jibbA och den första som är utrustad med elektrisk drivmotorer. Dess kompakta design medför som många av Skyjack´s andra bomliftar ”zero tailswing”, vilket gör den perfekt för manövrering i trånga utrymmen som exempelvis produktionslinor och lager. SJ30 ARJE har en arbetshöjd på 11 m (36 ft), sidoräckvidd på 6.25 m (20.5 ft), ”up-and-over- höjd” of 3.99 m (13.1 ft) och en transportbredd på 1.19 m (3.9 ft).

AC driften består av två elektriska hjulmotorer som arbetar parallellt för att optimera stigningsförmågan som är på hela 35% medan hastighets- och lutningssensorer reducerar greppförlusten och däckslitage. Optimerad batteristorlek och laddare tillåter längre arbetstid per laddcykel för att maximera effektiviteten för användaren.

SJ30 ARJE är even den utrustad med SKYRISER™ och EASYDRIVE™.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×