Små företag har små resurser

Publicerad 29/2, 2016 kl. 12:05

Att vara småföretagare är inte lätt. Vi får nästan känslan av att det inte finns något slut på mängden lagar och paragrafer som vi har att rätta oss efter. Vissa dagar kan det kännas tröstlöst då man skulle vilja jobba med verksamheten, kunderna och medarbetarna men hittar sig själv sittandes med att skriva ytterligare en policy, arbetsinstruktion eller manual.

För att vi skall kunna fortsätta jobba med små entreprenörsföretag i Sverige behöver vi hjälp med att på ett enkelt, tydligt och överskådligt sätt bena ut vilka lagar och paragrafer som vi omfattas av. Vi vill alla göra rätt och bidra till branschens målsättningen ”Nollvision för dödsolyckor i arbetslivet” men SMÅ företag har SMÅ resurser att hålla reda på vilka lagar och paragrafer som vi skall rätta oss efter. Hyrex ser ett behov av ett samlat grepp om dessa frågor för små företag inom fler branscher än bara vår egen.

En branschorganisation som är aktiv och i framkant underlättar. Medlemmarna får hjälp av organisationen med att bena ut vad som gäller och hur man skall arbeta. På varje möte som Hyrex anordnar får medlemmarna ny matnyttig information att ta med sig hem och använda sig av i sin vardag. Vi får hjälp av bland annat Leverantörer, Arbetsmiljöverket och Sveriges Byggindustrier som alla har deltagit på våra träffar och svarat på frågor från medlemmarna.

Årsmöte för Hyrex anordnas i Visby torsdagen den 28 april och vi ser framemot att träffa många av våra medlemmar för ännu en utvecklande dag tillsammans.

www.hyrex.org

Thomas Truedsson

Ordförande Hyrex-Kedjan

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×