Stål & Hyr går samman med Dennis Maskinuthyrning

Publicerad 3/11, 2017 kl. 10:09

Stål & Hyr Group AB har ingått avtal med ägaren till Dennis Maskinuthyrning AB, Dennis Brandt, om att bolagen ska gå samman i en gemensam koncern.

Dennis Maskinuthyrning, grundat 1992 av Dennis Brandt, hyr ut maskiner och annan utrustning främst till byggindustrin. Bolaget har ett brett sortiment av transport-, anläggnings- och demoleringsmaskiner, lyftanordningar, energiutrustning, pumpar samt mät- och kontrollinstrument. Dennis Maskinuthyrning har huvudkontor och en depå i Landskrona, samt ytterligare depåer i Helsingborg, Höganäs, Kävlinge och Åstorp. 

Stål & Hyr, aktivt sedan 1979 inom uthyrning av maskiner och annan utrustning till främst till byggindustrin, fick investeringsfonden Accent Equity 2012 som ny huvudägare i mars 2017. Bolaget fokuserar nu på stark tillväxt och planerar öppna en ytterligare depå i Ringön i Göteborg i början av 2018. Inräknat Stål & Hyrs befintliga depåer i Varberg, Kungsbacka, Falkenberg och Göteborg kommer den sammanslagna koncernen kunna erbjuda ett brett produktutbud längs västkusten och i nordvästra Skåne via elva depåer. 

“Dennis Maskinuthyrning kommer fortsätta drivas lokalt och under samma firma som tidigare med Dennis Brandt som VD. Vi tror på lokalt företagande och ansvarstagande, och ser fram emot att välkomna Dennis som styrelseledamot och delägare i koncernen”, säger Carl Fürstenbach, styrelseordförande för Stål & Hyr. 

“Vi har känt till Dennis Maskinuthyrning i många år då bolaget har ett mycket gott rykte bland kunderna för sin servicegrad och tillgänglighet. Vi är imponerade av hur Dennis har byggt upp sin verksamhet och ser fram emot att gemensamt öka vår expansionstakt. Vi har redan nu ett antal intressanta pågående diskussioner”, säger Jörgen Grubbeson, VD för Stål & Hyr. 

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×