Stål & Hyr stärker sin marknadsposition i Göteborgsområdet

Publicerad 20/2, 2018 kl. 15:03

Stål & Hyr öppnar inom kort ytterligare två depåer i Göteborgsområdet. Förutom öppningen av den nya depån på Ringön som meddelats tidigare, har Stål & Hyr förvärvat Hyr-Service i Kungälv.

Tack vare de nya depåerna, som kommer att erbjuda Stål & Hyrs kompletta sortiment, förbättras tillgängligheten kraftigt för kunder i norra Göteborg. Depåerna blir Stål & Hyrs femte och sjätte. Inräknat Dennis Maskinuthyrnings sex depåer i Skåne kommer koncernen totalt ha tolv välutrustade depåer från Kungälv i norr till Kävlinge i söder.

Hyr-Service i Kungälv grundades 1998 av Jonas Mårtensson och Mats Båthen, och har en depå i Kungälv med sju anställda. Bolagets maskinuthyrningsverksamhet omsätter cirka 10 mkr. Jonas och Mats kommer att fortsätta arbeta i bolaget när depån nyöppnas i början av februari under Stål & Hyrs varumärke. De återinvesterar en del av köpeskillingen och blir därmed delägare i Stål & Hyr-koncernen. Depån i Kungälv håller på att anpassas till Stål & Hyrs verksamhet, och sortimentet utökas till samma breda omfattning som övriga depåer.

Den andra nya depån, på Ringön nära centrala Göteborg, är känd för många i branschen då den tidigare har använts för maskinuthyrning i annan regi. Personal har anställts och utbildats i sann Stål & Hyr-anda, samtidigt som lokalerna fräschats upp och depån fyllts med nya maskiner. I likhet med Kungälv och övriga depåer kommer Ringön att erbjuda Stål & Hyrs kompletta sortiment.

“Tack vare öppningen av Ringön och förvärvet av Kungälv kan vi erbjuda en kraftigt förbättrad tillgänglighet för våra kunder i norra Göteborg. Med Kungsbacka i söder, Sisjön och Ringön på var sida älven och med Kungälv i norr, kommer Stål & Hyr att erbjuda ett brett produktutbud och snabba leveranser i hela Göteborgsregionen. Genom att fullfölja vårt koncept med stora depåer och komplett sortiment fortsätter vi att göra våra kunder nöjda när det gäller kvalitet, tillgänglighet och service”, säger Joacim Johansson, VD och koncernchef för Stål & Hyr Group.

“Jonas och Mats har byggt upp en fin verksamhet i Kungälv som har ett mycket gott rykte bland kunderna för sin servicegrad och tillgänglighet, vilket Stål & Hyr värdesätter högt. Vi ser mycket fram emot att välkomna Jonas och Mats som anställda i Stål & Hyr och delägare i koncernen”, tillägger Joacim Johansson.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×