Stavdal - lyfter konstnärer i gigantiskt konstprojekt

Publicerad 8/9, 2017 kl. 11:56

I sommar levererade Stavdal liftar till ett stort konstprojekt i Värmland – Street Art- festivalen Artscape, som pågick mellan 24 juli och 18 augusti. För att 33 väggmålningar kunde skapas på lika många husväggar i 10 kommuner krävdes både bomliftar och höga saxliftar, vilket Stavdal hjälpte till med.

Under knappt fyra veckor samlades kända gatukonstnärer från hela världen för att skapa konstverk på hus och gaturum i tio värmländska kommuner. Projektet var Artscapes största hittills och det var andra året Stavdal var med som partner. Första tillfället var i Göteborg i fjol.

“Det var ett roligt projekt att vara en del av där vi visade att vi även figurerar utanför byggarbetsplatserna”, säger Maria Ågerup, kommunikationsansvarig på Stavdal.

Stavdals hyrcenter i Karlstad servade med maskiner och säkerhetsutrustning till konstnärerna så att de nådde upp att måla tryggt och säkert på husväggar som kunde vara både 6 och 30 meter höga. Även allmänheten bjöds in att delta i konstarbetet.

“Att slå hål på det som förväntas att vi ska engagera oss i och arbeta inom flera olika områden är viktigt för att visa att vi är en nytänkande och modern arbetsgivare, både för våra befintliga medarbetare och för andra som är nyfikna på Stavdal”, säger Maria.

 Artscape har tidigare arrangerats i Malmö och Göteborg där resultaten har blivit gigantiska målningar på uppemot 15x40 meter. Årets projekt i Värmland blev det mest omfattande med 26 deltagande konstnärer.

“Festivalen är ett sätt att introducera gatukonst på ett positivt sätt och de tidigare konstverken har varit väldigt uppskattade”, berättar Daniel Wakeham, en av Artscapes grundare.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×