Universell Hubb

Publicerad 30/5, 2018 kl. 12:34

MCS, specialisten inom uthyrningsprogramvara, har utvecklat MCS-rm Telematik-Hubb. Det är en hubb som gör det möjligt för uthyrningsföretag att utnyttja sin befintliga telematikdata från olika leverantörer så de kan använda denna värdefulla information och skapa värde, genom att uppgifterna enkelt kan nås via MCS uthyrningslösning, MCS-rm.

Det är viktigt att veta var sina maskiner befinner sig och om de t ex. har förflyttats under en helg. Det är detta och mycket mer som telematik och GPS-information hjälper till med.

Ett av de främsta problemen för uthyrningsföretag är att hantera data från en mängd olika telematikleverantörer. Det är alldeles för opraktiskt att uthyrningspersonal behöver logga in på respektive tillverkarportal för att nå information om sina maskiner. Alternativet är att för en avsevärd kostnad installera helt nya telematikenheter inom hela uthyrningsverksamheten och endast anlita en enskild leverantör för all sin telematik. 

Som en följd av detta utnyttjar uthyrningsföretag sällan befintlig telematikinformation fullt ut, och med en möjlig tidsfördröjning innan informationen kan tydas, innebär att den ibland ignoreras istället för att erbjuda mervärde till driften av företaget.

I MCS nya Telematik-Hubb kan uthyrningsföretagen konfigurera och konsolidera alla sina leverantörers loggningsuppgifter på ett ställe, så att de kan slå upp utrustningens telematikuppgifter direkt i MCS-rm.

Med MCS-rm Telematik-Hubb kan företagen analysera och få tillgång till uppgifter om utrustningens placering, underhåll och bränsleförbrukning samt information om utnyttjandegrad, och på så sätt säkerställa att maskiner har använts enligt villkoren i uthyrningsavtalet. 

Tack vare att industrins främsta telematikleverantörer redan har skrivit på för MCS Telematik-Hubb och många fler är på gång, är MCS marknadsledare i att erbjuda innovativa och praktiska programvarulösningar för uthyrning som förenklar dagliga rutiner. MCS har lärt sig från sina kunder att telematikdata om sin maskinpark kommer att spela en mycket större roll inom uthyrningsbranschen i framtiden.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×