Vårkänslor

Publicerad 12/4, 2016 kl. 10:27

Dom första sopmaskinerna har siktats på våra gång och cykelbanor. Det är väl ett modernt vårtecken! Den lite mer naturintresserade har naturligtvis sett snödroppar, vintergäck och andra små vårblommor. Härligt! Och snart lite grönska.

Marknaden i Sverige ser fortsatt positiv ut för året med en stabil konjunktur för landet. Senaste Statistiken från BI i år indikerar ett fortsatt starkt bostadsbyggande, men en minskning på anläggningssidan. Totalökningen för året bedöms till 4 %, vilket är samma bedömning som i förra prognosen. För 2017 är man lite försiktigare och bedömer ökning till 1 %. Alltså ökning på redan bra nivåer. Branschen har en stor utmaning i att hitta lösningar på att möta kraven från många grupper på lägre hyror för nyproduktion. Lösningarna kan komma att påverka efterfrågan på hjälpmedel. 

Inom SRA fortsätter vi arbetet på att förbättra säkerheten för våra kunder och inom Rental. Vi kommer att förstärka vårt gemensamma förebyggande arbete genom att tillsätta en arbetsmiljögrupp med specialister från medlemsföretagen. Ambitionen är att bli mer proaktiva gentemot myndigheter och marknad.

I skrivandes stund ligger Nordbygg alldeles framför oss, 5-8 april på Älvsjömässan, kanske årets viktigaste utställning för branschen.

Den 8 juni har SRA sin årsstämma i Stockholm. Samtidigt har ERA, European Rental Association, konvent i Stockholm 8-9 juni. Intressant för den som vill träffa europeiska kollegor och leverantörer. Läs mera på vår hemsida www.swedishrental.se

Välkomna och hoppas vi möts på dessa!

Johan Svedlund

Ordförande Swedish

Rental Association

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×