Världens äldsta tillverkare av vägbyggnadsmaskiner fyller 140 år

Publicerad 3/5, 2018 kl. 15:16

Det händer en hel del hos den tyska tillverkaren, Hamm, som tillverkar vägbyggnadsmaskiner. I hela 140 år har bolaget funnits och under 2017 slog man produktionsrekord.

Hamm står för ett imponerande kunnande inom bland annat kompakteringsteknologi och kontinuerligt utvecklar man sina produkter. Under 2017 rullade för första gången mer än 10 000 maskiner ut från företagets tillverkningsfabriker. För att säkerställa att efterfrågan på Hamm-fordon kan uppfyllas under de kommande åren har det Tirschenreuth-baserade bolaget genomfört en omfattande expansion av produktionskapaciteten vid sin huvudfabrik under de senaste månaderna.

 

Nya HAMM HD + 90i PH tandemvält

Men inte nog med det. Dessutom passar man på att lansera nya modeller.

Under våren 2018 presenterar Hamm den nya hybriddrivna HD + 90i PH tandemvälten. Här kombinerar Hamm en konventionell förbränningsmotor med en hydraulisk ackumulator. Dieselmotorn täcker basbelastningen medan den hydrauliska ackumulatorn möter toppbelastningar. Under 2017 visade den innovativa välten konceptets effektivitet på många byggarbetsplatser. Användarna var mycket nöjda eftersom den utgjorde betydande besparingar i bränsle, driftskostnader och underhållskostnader samtidigt som den uppnådde samma komprimeringsprestanda.

 

Easy Drive-konceptet 

Med uppfinningen av den asymmetriska ramen och övergången till en modern förarhytt införde Hamm ett radikalt ändrat tillvägagångssätt för konceptet pneumatiskt däckvals för några år sedan. Nu har tillverkaren genomfört nästa evolutionära framsteg med introduktionen av Easy Drive-konceptet till pneumatiska däckvält-segmentet, GRW 280i. Hamms prisbelönta operativa koncept ger en intuitiv funktion och står ut för sina exceptionellt ergonomiska operatörsplattformar. ”Detta förenklar driften av komplexa vältar och gör att vi kan undvika behovet av komplicerade menystyrda kontroller”, förklarar Gottfried Beer, marknadschef på Hamm. Hamm och Wirtgen kommer att ställa ut på Svenska Maskinmässan i juni.

www.wirtgen.se

 

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×