Världens första batteridrivna 54V-kompressor

Publicerad 30/5, 2018 kl. 10:41

Nu maxar DEWALT den sladdlösa friheten med en helt ny kompressor med oslagbar batterikraft. Tack vare den unika batteriplattformen 54V FLEXVOLT kan nya DCC1054 både leverera hög tryckluftskapacitet och optimal flexibilitet.

Nu satsar DEWALT på att underlätta jobbvardagen för professionella hantverkare som arbetar med pneumatiska verktyg som t ex dyckertpistoler och spikpistoler. Genom att lansera en helt ny batteridriven 54V-kompressor skapar man möjligheten att göra jobb som kräver tryckluft i princip var som helst, oberoende av strömförsörjning.

Dessutom är den nya kompressorn extra kompakt och lätt, den väger bara 12 kilo med batteri, och är därför mycket portabel och smidig att ta med sig mellan olika uppdrag.

Nya DCC1054 är den första i sitt slag i världen och bygger på DEWALTs unika batteriplattform 54V FLEXVOLT vilket både ger hög prestanda och lång körtid. På en enda laddning går det att skjuta upp till 900 skott med en dyckertpistol på 18 gauge. Det motsvarar en hel dags infästningsjobb med ett enda batteri. En stor fördel med DEWALTs nya kompressor är också att den är kompatibel med alla pneumatiska verktyg oavsett märke. Det innebär att det går att fortsätta använda de verktyg man redan har, det är bara att koppla ihop dem med den nya kompressorn utan problem.

Lufttanken rymmer 10 liter och arbetstrycket ligger på upp till 9,3 bar vilket gör kompressorn lämplig att använda till en rad olika applikationer så som innertak, golvsocklar, fönsterfoder, möbeltillverkning med mera. Den är också mycket bekväm att använda tack vare ett nytt smart kontrollvred, OneTurn-Regulator, som är designat för snabbjustering av lufttrycket till rätt nivå. Till det kommer en oljefri, borstlös DEWALT-motor och en robust konstruktion med kraftigt skyddshölje. Sammantaget ger det en toppmodern kompressor som kräver minimalt underhåll.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×