Världens högsta trähus

Publicerad 6/3, 2017 kl. 15:07

Arthur och Anders Buchardt på AB Invest AS och entreprenören HENT AS har ingått totalentreprenadkontrakt för bygget av Mjöstornet i Brumunddal. Det blir världens högsta trähus.

Samtidigt har HENT AS tecknat avtal med Moelven Limtre AS. Företaget i Moelven blir totalunderentreprenör och ska leverera limträ, kerto- och massiv-träkonstruktioner för bygget av tornet och simhallen i projektet.

Marknads- och utvecklingschef Knut Alstad på HENT AS säger att projektet är ett resultat av ett utvecklingssamarbete mellan AB Invest AS som byggherre, HENT AS som projektutvecklare och totalentreprenör, Voll Arkitekter AS och Moelven Limtre AS.

 

18 våningar

Mjöstornet omfattar totalt ca 15 000 kvm, sträcker sig över 18 våningar och innehåller bland annat lägenheter, hotell, kontor, restaurang och tillhörande gemensamma utrymmen. Totalhöjden är på över 80 meter. Kontraktssumman för HENT AS är värd omkring NOK 500 miljoner exkl. moms. För Moelven Limtre är avtalet med HENT AS värt NOK 47 miljoner exkl. moms.

Projekteringen är redan igång och start på byggplatsen är beräknad till den 1 april 2017.

Enligt byggherren och investeraren Arthur Buchardt innehåller projektet även en modern sim- och badanläggning på cirka 4 000 kvm – med ett fint läge med Mjösa som närmaste granne och Ringsaker kommun som operatör.

 

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×