VÄTSKEBUREN VÄRME säkerställer framsteg

Publicerad 20/11, 2018 kl. 16:06

Vid 5+ grader finns det regler för härdning i betongarbete. Det är önskvärt, och ett stort fokus i branschen, att det blir större acceptans för att lägga rör i betongen. Detta för att bota på ett mer miljövänligt och kostnadseffektivt sätt.

Med hjälp av vätskeburen härdningsteknik är det möjligt att säkerställa rätt temperatur för betonghärdning vid kallt väder, oavsett utetemperatur.

Det upplever BetonmastHæhre Anlegg AS, som använder HeatWorks vätskeburna teknologi för att tina snö och is, frostskydd och förvärmning av förskalningar. HeatWork-rören gjutna i konstruktion. Rören är anslutna till HeatWork-maskinen, och pumpen på maskinen fyller och expanderar rören med HeatWorks värmeöverföringsvätska (VTV).

BetonmastHæhre Anlegg AS använder också härdningstekniken för förvärmning av portaltunneln samt frostskydd av färsk betong. Värmen sker med CliWi luftvärmare och gjutrör i fundamentet. Vätsketemperaturen från maskinen är justerbar, så användaren kan lägga till kontrollerad temperatur direkt på betongen.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×