Wacker Neuson satsar på utveckling och ”Made in Germany”

Publicerad 26/6, 2017 kl. 16:28

Den tyska tillverkaren av entreprenadmaskiner och verktyg, Wacker Neuson, satsar på ett nytt forsknings- och utvecklingscentrum och mer tillverkning i hemstaden Reichertshofen, strax utanför München.

I januari inrättade Wacker Neuson här ett nytt forsknings- och utvecklingscentrum för entreprenadmaskiner. För närvarande utökas också produktionen på anläggningen: Från och med i år gäller ”Made in Germany” för alla stampmodeller. Och det är fler än 30 vibratorplattor, som nu utvecklas och färdigställs i Reichertshofen. 

”Genom att vi integrerar utveckling och produktion på den här anläggningen så förfogar vi över ett centralt kompetenscentrum för byggutrustning, med ett globalt ansvar. Vi är exempelvis huvudfabrik för vår systeranläggning i Manila och den under utbyggnad befintliga fabriken i Kina”, berättade Helmut Bauer, VD för Wacker Neuson Produktion GmbH & Co. KG.

I samband med presentationen av satsningarna i Reichertshofen i maj, visade Wacker Neuson också upp några nya uppdateringar för inbjudna kunder, återförsäljare och pressen.
 

Ökad batteritid

Bland annat har driftstiden för de batteridrivna stamparna, AS50e och AS30e, förlängts med 50%. Därigenom utökas driftstiden med 30 minuter för AS50e och för den mindre AS30e-modellen med 45 minuter. Den förlängda driftstiden för batteristampen erhålls genom att batteriets energi-innehåll har höjts från 600 Wh till 1 000 Wh.

Kunder som redan har en batteristamp kan utan problem byta till det nya uppladdningsbara batteriet. Konstruktionen, anslutningarna och handhavandet förblir oförändrade. Och laddaren kan också användas i fortsättningen.

AGM-batteri

Den eldrivna hjullastaren, WL20e, har vidareutvecklats och utrustats med så kallat AGM-batteri. AGM står för ”Absorbent Glass Mat”. I denna typ av batteri är elektrolyten förbunden med glasfiber-fleece vilket ger ett läckagesäkert system.

Förutom denna aspekt erbjuder den nya teknologin ytterligare positiva egenskaper: Den är mindre temperaturkänslig och utvecklar mindre värme vid laddning och drift, vilket resulterar i en förhöjd elektrisk uteffekt.

 

Nya motorer

De båda största hjullastarmodellerna från Wacker Neuson, WL60 och WL70 med arbetsvikt på sex och sju ton, finns nu tillgängliga med nya motorer.

Det är tre nya Perkins-motorer som står till hjullastarnas förfogande: 55 kW-varianten uppfyller utsläppsnorm IIIB, medan 75- och 90-kW-varianterna uppfyller utsläppsnorm IV. På 55 kW-varianten används det välkända dieselpartikelfiltret (DPF).

De två största motorvarianterna utför avgasreningen genom dieseloxidationskatalysator (DOC) i kombination med SCR-katalys (selektiv katalytisk reduktion). Urealösning (också benämnd dieselavgasvätska) sprutas in efter DOC, blandas med avgaserna och reagerar i SCR-katalysen.

Med de nya motorerna kan skadliga avgaser reduceras ytterligare. Därigenom kan entreprenörer också arbeta i stadsmiljö utan problem. Förtjänsten ligger även i en sparsammare bränsleförbrukning. 

Luftgenomströmningen i motorrummet har också förändrats: Luften sugs in bakifrån vilket supportas av motorhuvens nya design. Luftfilter med cyklonavskiljare skonar motorn och reducerar servicebehovet genom att rengöra insugsluften från grova smutspartiklar.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×