XR Tool Connect från Dewalt

Publicerad 20/2, 2018 kl. 16:01

Nu lanserar DEWALT det första ”smarta” systemet för batteri-drivna verktyg. Det innebär att man enkelt via mobilen eller surfplatta kan kontrollera, hantera och skydda sina verktyg, batterier och även annan utrustning.

“Tänk om du snabbt, både i början och slutet av varje arbetsdag, skulle kunna inventera dina batteridrivna  verktyg. Säkerställa att de är fulladdade och spåra verktyg som tappats bort eller till och med inaktivera verktyg och batterier för att förhindra stöld och användning av obehöriga. Allt detta är nu möjligt tack vare Dewalts nya innovativa digitala hanteringssystem XR Tool Connect som utvecklats för att underlätta arbetet på moderna byggarbetsplatser.”

Bakgrunden  är bland annat en stor studie som DEWALT låtit göra som visar att det går åt en hel arbetsdag varje vecka på amerikanska byggarbetsplatser för att leta efter eller vänta på verktyg.

Att ansluta sig till XR Tool Connect är enkelt och det finns flera olika sätt att göra det på. Först och främst lanserar DEWALT nu flera nya verktyg som är en del av systemet. Det är en serie 18V XR-skruvdragare som är utrustade med bluetooth funktion. De nya verktygen kan dessutom programmeras  i appen där man tex kan ställa in varvtal och LED-ljus. (Serien består av DCD997 Skruvdragare  med slagfunktion, DCD992 Skruvdragare,  DCD797 Skruvdragare  med slagfunktion, DCD792 Skruvdragare  och DCF888 Slagskruvdragare.) Men XR Tool Connect är även kompatibelt med alla DEWALTS tidigare modeller av 18V-XR-verktyg. Det enda som krävs för att kunna koppla upp dem är en speciell ”connector” (DCE040) som man klickar fast på verktygsfoten  och sedan sätter det vanliga batteriet i. Sist och slutligen finns också en smart och mycket användbar liten bluetooth-puck  (DCE041). Den kan fästas på allt från större verktyg, till lastpallar och annan utrustning som då också blir enkla att övervaka och spåra.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×