Nyheter

Midhage satsar ännu mer på service och bygger stort showroom Göteborg

Publicerad 26/4, 2017 kl. 14:32

Som en del i Jack Midhage ABs strävan att bli en fullserviceaktör har man valt att anställa Fredrik Foghammar som kundsupport/reparatör.

Hydroscand öppnar slangservicebutik i Upplands Väsby

Hydroscand öppnar slangservicebutik i Upplands Väsby

Publicerad 26/4, 2017 kl. 14:30

Hydroscand flyttar sin verksamhet från Sollentuna till nya lokaler i Upplands Väsby. Den nya slangservicebutiken är belägen på Stockholmsvägen 26 och slog upp portarna tisdagen den 21 mars.

Red Dot Award tilldelas Atlas Copcos

Red Dot Award tilldelas Atlas Copcos

Publicerad 26/4, 2017 kl. 14:28

Atlas Copco har tillkännagett att två produkter från Portable Energy-divisionen, 8-serien med portabla kompressorer och LED- ljustorn HiLight H5+, har tilldelats det prestigefyllda Red Dot Design Awards 2017.

Scantruck slår alla andra Manitou-återförsäljare

Publicerad 26/4, 2017 kl. 14:26

Franska Manitou är världsledande när det gäller teleskoplastare, och fransmännens förhandlare, Scantruck, är överst i hierarkiet när det gäller att hiva maskiner ut från fabriken. Den danska importören och återförsäljaren, som också har återförsäljarrätten på den svenska marknaden, har precis hedrat för att ha köpt mera än 700 maskiner i 2016.

Husqvarna i Täby Centrum

Husqvarna i Täby Centrum

Publicerad 26/4, 2017 kl. 14:25

Husqvarnas nya pop-up store i Täby Centrum, drygt 2 mil norr om Stockholm, vänder sig till villaägare och erbjuder ett komplett sortiment av robotgräsklippare och ett brett sortiment av användarvänliga batteriprodukter.

Ny säljare på Staffare AB

Publicerad 26/4, 2017 kl. 14:24

Staffare AB i med huvudkontor i Hudiksvall har anställt Roger Olsson som ansvarig säljare för Huddig på distrikt Stockholm. Roger kommer närmast från BVM, ByggVärmeMaskiner AB där Rogers uppgift har varit att utveckla försäljningen i Mellansverige då främst med inriktning bygghissar av märket Geda. Dessförinnan arbetade Roger på Grindex under många år.

Satsar på expanderande Hüllert Maskin

Publicerad 26/4, 2017 kl. 14:23

Andreas Tagesson är sedan mars i år operativ chef hos AB Hüllert Maskin i Vara. Han tillträder tjänsten samtidigt som Hüllerts försäljning av teleskoplastare ökar och företagets representation förstärks över hela landet.

KONJUNKTURBAROMETERN

Publicerad 26/4, 2017 kl. 14:22

Mars 2017 Företagen ser ljust på den närmaste framtiden

Lämnar Sveriges Byggindustrier

Publicerad 26/4, 2017 kl. 14:19

Ola Månsson lämnar Sveriges Byggindustrier efter sex år som vd. Under det senaste året har Sveriges Byggindustrier bedrivit ett stort förändringsarbete för att göra organisationen än mer relevant i en föränderlig omvärld. Under arbetets gång har det blivit tydligt att styrelsen och vd har olika syn på förändringsarbetet. Därför har Ola Månsson valt att lämna som vd för Sveriges Byggindustrier.

Slangakuten expanderar i Stockholm & Göteborg

Publicerad 26/4, 2017 kl. 14:15

Slangakuten utökar sin verksamhet med ytterligare två servicebussar.

iF Designutmärkelse för stavvibratorer från Wacker Neuson

iF Designutmärkelse för stavvibratorer från Wacker Neuson

Publicerad 26/4, 2017 kl. 14:13

Wacker Neuson är känd för sin unika produktdesign. Nu utmärks stavvibratorer i IEC-serien från Wacker Neuson med det ansedda iF Design Award. Stavvibratorerna med integrerad omformare förenar kapacitet, robusthet och användarvänlighet genom ett särskilt bra pris-prestanda-förhållande.

Hilti får ännu en topplacering

Hilti får ännu en topplacering

Publicerad 26/4, 2017 kl. 14:11

För femte året i rad placeras Hilti på podiet bland Sveriges tre bästa arbetsplatser i arbetsplatsstudien av Great Place to Work®.

Ytterligare investering

Ytterligare investering

Publicerad 26/4, 2017 kl. 14:09

Gothenburg RORO Terminal är ett roro-nav specialiserat på bil- och rorohantering, och en viktig del av den svenska import- och exportkedjan.

Dumpar Dynapac

Publicerad 26/4, 2017 kl. 14:06

Tidningen Dagens Industri var först ut med uppgifterna att Atlas Copco planerar en försäljning av en mångmiljardförsäljning av dotterbolaget Dynapac. Koncernchefen Ronnie Leten ska ha tröttnat på svag lönsamhet i Dynapac, enligt DIs källor. Och nyligen bekräftas försäljningsplanerna i ett pressmeddelande från företaget.

Ljusning i världsekonomin trots osäker omvärld

Publicerad 6/3, 2017 kl. 16:01

Lena Sellgren, chefekonom på Business Sweden, har presenterat en ny Marknadsinsikt, som ger en översiktlig bild av utvecklingen i världsekonomin. Rapporten visar att tillväxten i världsekonomin växlar upp trots osäkerhet i omvärlden. Men händelser som Brexit, Trumps tillträde och flera val i Europa skapar risk för turbulens framöver.

Sex boendetrender för 2017

Sex boendetrender för 2017

Publicerad 6/3, 2017 kl. 16:00

Nu är dags att summera inredningsåret 2016 och blicka framåt. Frågan är: Hur kommer våra hem att utvecklas nästa år? En färsk rapport visar att 2017 kan bli året då vår uppkopplade livsstil på allvar slår igenom i hemmens planlösningar.

Byggmaterialhandelns försäljning minskade i december

Publicerad 6/3, 2017 kl. 15:59

Bygg- och järnindex från branschorganisationen Byggmaterialhandlarna visar att försäljningen mätt på jämförbara enheter och i löpande priser minskade med 1,2 procent i december.

Godkänd rentalmodul

Godkänd rentalmodul

Publicerad 6/3, 2017 kl. 15:59

Medlemsföretagen i branschorganisationen Swedish Rental Association (SRA) har en mångårig och bred erfarenhet av ständig utveckling, tillverkning och uthyrning av - flyttbara lokaler för tillfälliga och flexibla behov.

Nu flyttar Husqvarna sitt kundcenter i Malmö

Nu flyttar Husqvarna sitt kundcenter i Malmö

Publicerad 6/3, 2017 kl. 15:57

Husqvarna informera att man just nu flyttar sin depå på Kopparbergsgatan till Jägerhillsgatan 20 i Malmö. Fortsättningsvis kommer man dela lokaler med Liljekvist Motor vilket bland annat medför större möjlighet att erbjuda lokal service av fler produkter i Husqvarnas sortiment. Från och med den 13 mars finns man alltså i samma lokaler som Liljekvist Motor.

Ytterligare rättelse: Gällande återförsäljarskapet av Böckers produkter i Sverige

Ytterligare rättelse: Gällande återförsäljarskapet av Böckers produkter i Sverige

Publicerad 6/3, 2017 kl. 15:56

När vi höstas skrev om nya återförsäljaren i Sverige av Böckers bygghissar, TBO Sweden, utelämnades lite olyckligt en del information. Artikeln gav lite intrycket att TBO Sweden är exklusiv återförsäljare för alla Böckers produkter i Sverige. Och det stämmer inte.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×