Nyheter

Nya pumpar från Atlas Copco

Nya pumpar från Atlas Copco

Publicerad 26/4 kl. 15:41

Atlas Copco fortsätter att satsar på pumpverksamheten. Under andra kvartalet 2017 lanserar företaget två nya dränkbara dräneringspumpar, WEDA50+ och WEDA60+.

Få jobbet gjort med läns- och slampumpar

Få jobbet gjort med läns- och slampumpar

Publicerad 26/4 kl. 15:37

Vilka är fördelarna med att välja Grindex pumpar? Oavsett applikation så kan man med säkerhet använda Grindex pumpar utan oplanerade driftstopp.

God konjunktur för Transportbilar

God konjunktur för Transportbilar

Publicerad 26/4 kl. 15:31

Bilförsäljningen är en konjunkturspegel. 2016 nyregistrerades ovanligt många nya fordon av alla kategorier. På lätta lastbilssidan med totalvikter upp till 3,5 t registrerades drygt 58 000 fordon. Om man i begreppet transportbilar också inkluderar fordon med totalvikter upp till 5,5 t (som Daimler gör) och 7,2 t (som Iveco gör) blir talet större.

PSA förvärvar Opel, Vauxhall och delar av GM:s finansieringsverksamhet i Europa

Publicerad 26/4 kl. 15:28

Fransmännen är duktiga och har vanan inne att köpa verksamhet av amerikaner. 1978 köptes exempelvis Chryslers europeiska del. PSA förvärvar nu inte bara Opel och Vauxhall utan också (tillsammans med BNP Paribas) GM:s finansieringsverksamhet i Europa.

Hilti lanserar Hilti Verktygsservice – 3 dagar eller kostnadsfritt

Hilti lanserar Hilti Verktygsservice – 3 dagar eller kostnadsfritt

Publicerad 26/4 kl. 15:24

Hilti Verktygsservice revolutionerar branschen och garanterar att utrustningen repareras, servas och skickas tillbaka till kunden inom tre arbetsdagar från upphämtning – annars blir servicen kostnadsfri.

Wacker Neuson Arbetar längre

Wacker Neuson Arbetar längre

Publicerad 26/4 kl. 14:54

Driftstiden för de batteridrivna stamparna AS50e och AS30e från Wacker Neuson kan förlängas med 50 %. Batterierna som används hör till den nyaste generationen.

Scantruck redo med nyheter inom alla maskinmärken

Scantruck redo med nyheter inom alla maskinmärken

Publicerad 26/4 kl. 14:51

Franska Manitou kommer nu med en storsäljare i ny och uppdaterad version, nämligen Manitou MLT840-137 PS Elite. MLT840-modellen är redan välkänd, men i den nya lyxversionen har maskinen fått en rad nya funktioner.

Ett bygge av tio klarade inte asbestkraven

Publicerad 26/4 kl. 14:46

Under Byggnads årliga arbetsmiljövecka genomfördes 128 skyddsronder med fokus på asbest. 16 stycken arbetsplatser, 13 procent, uppvisade brister.

Nya batterigräsklippare

Publicerad 26/4 kl. 14:45

När våren spricker ut och gräset börjar gro är många ivriga att ta ut gräsklipparen. Med EGO Power+ batterigräsklippare kan man klippa gräset lika bra som med en bensindriven gräsklippare fast betydligt tystare och nollutsläpp under användning vilket passar utmärkt när man klipper hemma, i stugan eller i offentliga miljöer som t.ex. i parker.

Merlo med el räcker långt

Merlo med el räcker långt

Publicerad 26/4 kl. 14:41

Vid Slussenprojektet i Stockholm och vid testhallsbygget hos forskningsinstitutet RISE i Borås används Merlo Roto Duo-Power med eldrift – för miljöns skull. Tack vare Duo- Powers möjlighet att skifta från dieseldrift till eldrift, vinner byggherrarna Skanska och Frankonia miljöfördelar.

Uppgraderade modeller

Uppgraderade modeller

Publicerad 26/4 kl. 14:39

Thaler minilastare förenar styrka och smidighet. Närlant visar uppgraderade modeller på årets MaskinExpo och lanserar uppgraderade modeller av Thaler minilastare. Med omgjord framvagn erbjuds nu tre olika lyfthöjder.

Nya MB 1650

Nya MB 1650

Publicerad 26/4 kl. 14:34

“Atlas Copco har alltid som mål att hjälpa sina kunder få ner driftskostnaderna. Vår nya hydraulhammare MB 1650 är ett typiskt exempel på det. Den ersätter MB 1700 och har samma höga prestanda trots att den är både lättare och mer kompakt. Den nya konstruktionen ger bättre driftsäkerhet, lägre reparationskostnader och lättare åtkomst för underhåll.”

Midhage satsar ännu mer på service och bygger stort showroom Göteborg

Publicerad 26/4 kl. 14:32

Som en del i Jack Midhage ABs strävan att bli en fullserviceaktör har man valt att anställa Fredrik Foghammar som kundsupport/reparatör.

Hydroscand öppnar slangservicebutik i Upplands Väsby

Hydroscand öppnar slangservicebutik i Upplands Väsby

Publicerad 26/4 kl. 14:30

Hydroscand flyttar sin verksamhet från Sollentuna till nya lokaler i Upplands Väsby. Den nya slangservicebutiken är belägen på Stockholmsvägen 26 och slog upp portarna tisdagen den 21 mars.

Red Dot Award tilldelas Atlas Copcos

Red Dot Award tilldelas Atlas Copcos

Publicerad 26/4 kl. 14:28

Atlas Copco har tillkännagett att två produkter från Portable Energy-divisionen, 8-serien med portabla kompressorer och LED- ljustorn HiLight H5+, har tilldelats det prestigefyllda Red Dot Design Awards 2017.

Scantruck slår alla andra Manitou-återförsäljare

Publicerad 26/4 kl. 14:26

Franska Manitou är världsledande när det gäller teleskoplastare, och fransmännens förhandlare, Scantruck, är överst i hierarkiet när det gäller att hiva maskiner ut från fabriken. Den danska importören och återförsäljaren, som också har återförsäljarrätten på den svenska marknaden, har precis hedrat för att ha köpt mera än 700 maskiner i 2016.

Husqvarna i Täby Centrum

Husqvarna i Täby Centrum

Publicerad 26/4 kl. 14:25

Husqvarnas nya pop-up store i Täby Centrum, drygt 2 mil norr om Stockholm, vänder sig till villaägare och erbjuder ett komplett sortiment av robotgräsklippare och ett brett sortiment av användarvänliga batteriprodukter.

Ny säljare på Staffare AB

Publicerad 26/4 kl. 14:24

Staffare AB i med huvudkontor i Hudiksvall har anställt Roger Olsson som ansvarig säljare för Huddig på distrikt Stockholm. Roger kommer närmast från BVM, ByggVärmeMaskiner AB där Rogers uppgift har varit att utveckla försäljningen i Mellansverige då främst med inriktning bygghissar av märket Geda. Dessförinnan arbetade Roger på Grindex under många år.

Satsar på expanderande Hüllert Maskin

Publicerad 26/4 kl. 14:23

Andreas Tagesson är sedan mars i år operativ chef hos AB Hüllert Maskin i Vara. Han tillträder tjänsten samtidigt som Hüllerts försäljning av teleskoplastare ökar och företagets representation förstärks över hela landet.

KONJUNKTURBAROMETERN

Publicerad 26/4 kl. 14:22

Mars 2017 Företagen ser ljust på den närmaste framtiden

Nyhetsbrev

AAA - Soliditet
PDi TV

Info

×