Nyheter

Nitås pålitliga kabeltester förhindrar allvarliga olyckor

Publicerad 26/6 kl. 15:55

Företaget Nitås i Rönninge lanserar nu ett effektivt kabeltest som kan förhindra allvarliga elolyckor och bränder som sker årligen inom bland annat byggindustrin.

Husqvarna axlar ledande roll

Publicerad 26/6 kl. 15:40

(Inom säkerhetsutbildning för motorkapar, diamantverktyg och dammhantering)

Markvibratorer - Säsong för vibroplattor

Markvibratorer - Säsong för vibroplattor

Publicerad 26/6 kl. 15:36

Bygg- och anläggningsbranschen har högkonjunktur så det skriker om det. Inte nog med att det är högkonjunktur det är också högsäsong för alla typer av utomhusjobb tack vare vår- och sommarmånaderna. När marken är mjuk är vibroplattorna ett populärt uthyrningsobjekt.

Husqvarna tar häcksaxar och motorsågar in i delningsekonomin

Publicerad 26/6 kl. 15:24

Från den 1 maj har villägare fått tillgång till en ny tjänst i västra Stockholm – Husqvarna Battery Box – en verktygsbod fylld med batteridrivna trädgårdsredskap som tack vare IoT (Internet of Things) blir tillgängliga för en hel stadsdel. Projektet, som är det första i sitt slag, är en pilot inom Husqvarnas satsning på innovativa och hållbara lösningar för park och trädgård.

Swecon ny titelsponsor för rallycross-VM i Höljes

Swecon ny titelsponsor för rallycross-VM i Höljes

Publicerad 26/6 kl. 15:23

Förra året kom en rekordstor publik, drygt 44 000 åskådare, till värmländska Höljes med 200 bofasta invånare.

Pressmeddelande från OilQuick AB

Publicerad 26/6 kl. 15:22

Under en presskonferens i Sollentuna den 26 april 2017 och pressrelease från samma datum så har den svenska tiltrotator- och redskapstillverkaren Steelwrist AB meddelat att de under året kommer att lansera produktkopior av OilQuicks fullhydrauliska snabbfästessystem.

Ramirent - officiell partner till Nordea Masters

Publicerad 26/6 kl. 15:20

Ramirent har det stora nöjet att vara den officiella partnern till Nordea Masters och även finnas på plats som service- och tjänsteleverantör av maskiner och tillbehör.

Ny säljare för Hitachi

Ny säljare för Hitachi

Publicerad 26/6 kl. 15:18

Delvator AB, som är Hitachis generalagent i Sverige, arbetar aktivt för att stärka representationen i och omkring Gävle och Västerås.

Björn Ingemanson ny ledamot i Wangeskog Hyrcenter

Publicerad 26/6 kl. 15:12

Björn Ingemanson, som är vd för Volvo Penta, har valts in i styrelsen för Wangeskog Hyrcenter i samband med bolagsstämman 2017.

Hitachi Power Tools värvar Jörgen Falck som Produktchef för Skruv

Publicerad 26/6 kl. 15:11

Hitachi Power Tools är inne i en stark tillväxtfas och förstärker nu med Jörgen Falck som nordisk Produktchef för produktområdet skruv.

KONJUNKTURBAROMETERN - Hushållen ser ljusare på svensk ekonomi

Publicerad 26/6 kl. 15:08

Maj 2017 - Barometerindikatorn sjönk från 112,6 i april till 111,0 i maj, men pekar fortsatt på ett mycket starkt läge i ekonomin. Den marginella nedgången förklaras av tillverkningsindustrin vars konfidensindikator föll tillbaka efter förra månadens kraftiga uppgång. Hushållens konfidensindikator steg däremot för andra månaden i rad, framför allt till följd av en ljusare syn på utvecklingen för den svenska ekonomin det närmaste året.

Svante Hagman ny ordförande för Sveriges Byggindustrier

Svante Hagman ny ordförande för Sveriges Byggindustrier

Publicerad 26/6 kl. 15:05

I samband med årets Byggstämma valdes Svante Hagman, NCC AB, till ny förbundsordförande för Sveriges Byggindustrier.

Ny fullskalig skola på ett halvår mitt i Eskilstuna

Ny fullskalig skola på ett halvår mitt i Eskilstuna

Publicerad 26/6 kl. 15:04

Lagom till höstens skolstart kommer nya Fristadsskolan vara på plats mitt i Eskilstuna.

Branschföreningar

Publicerad 26/6 kl. 15:03

Hyreskedjan och SRA, Swedish Rental Association inleder ett samarbete i syfte att utveckla maskinuthyrningsbranschen och skapa bättre förutsättningar för medlemmar inom maskinuthyrning. Närmare 100 företag inom maskinuthyrning omfattas av detta i Sverige.

Nya pumpar från Atlas Copco

Nya pumpar från Atlas Copco

Publicerad 26/4 kl. 15:41

Atlas Copco fortsätter att satsar på pumpverksamheten. Under andra kvartalet 2017 lanserar företaget två nya dränkbara dräneringspumpar, WEDA50+ och WEDA60+.

Få jobbet gjort med läns- och slampumpar

Få jobbet gjort med läns- och slampumpar

Publicerad 26/4 kl. 15:37

Vilka är fördelarna med att välja Grindex pumpar? Oavsett applikation så kan man med säkerhet använda Grindex pumpar utan oplanerade driftstopp.

God konjunktur för Transportbilar

God konjunktur för Transportbilar

Publicerad 26/4 kl. 15:31

Bilförsäljningen är en konjunkturspegel. 2016 nyregistrerades ovanligt många nya fordon av alla kategorier. På lätta lastbilssidan med totalvikter upp till 3,5 t registrerades drygt 58 000 fordon. Om man i begreppet transportbilar också inkluderar fordon med totalvikter upp till 5,5 t (som Daimler gör) och 7,2 t (som Iveco gör) blir talet större.

PSA förvärvar Opel, Vauxhall och delar av GM:s finansieringsverksamhet i Europa

Publicerad 26/4 kl. 15:28

Fransmännen är duktiga och har vanan inne att köpa verksamhet av amerikaner. 1978 köptes exempelvis Chryslers europeiska del. PSA förvärvar nu inte bara Opel och Vauxhall utan också (tillsammans med BNP Paribas) GM:s finansieringsverksamhet i Europa.

Hilti lanserar Hilti Verktygsservice – 3 dagar eller kostnadsfritt

Hilti lanserar Hilti Verktygsservice – 3 dagar eller kostnadsfritt

Publicerad 26/4 kl. 15:24

Hilti Verktygsservice revolutionerar branschen och garanterar att utrustningen repareras, servas och skickas tillbaka till kunden inom tre arbetsdagar från upphämtning – annars blir servicen kostnadsfri.

Wacker Neuson Arbetar längre

Wacker Neuson Arbetar längre

Publicerad 26/4 kl. 14:54

Driftstiden för de batteridrivna stamparna AS50e och AS30e från Wacker Neuson kan förlängas med 50 %. Batterierna som används hör till den nyaste generationen.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×