Nyheter

Sladdlöst från Bosch

Sladdlöst från Bosch

Publicerad 30/5 kl. 12:19

För första gången inkluderas en sladdlös kantfräs och en sladdlös hyvel till Boschs 12V-segment. Det är kantfräsen GKF 12V-8 Professional och hyveln GHO 12V-20 Professional, två apparater som är kompakta, kraftfulla och framförallt ergonomiska.

Ett av världens starkaste varumärken byter namn

Ett av världens starkaste varumärken byter namn

Publicerad 30/5 kl. 10:45

Hitachi, ett av världens största och mest etablerade varumärken och ett begrepp inom verktygsvärlden kommer nu att gå in under ett nytt namn – HiKOKI. Bakgrunden till ändringen är att Hitachikoncernen i juli 2017 sålde sin verktygsverksamhet, Hitachi Koki Co. Ltd, till KKR, en av världens största private equity fonder.

Nytt från Messersi

Nytt från Messersi

Publicerad 30/5 kl. 10:43

Carlsson & Co har en del nytt att visa upp under våren. En nyhet från Messersi, marknadsledaren på minidumprar, är Messersi TC 230d. Bolaget passar även på att fira att man fyller 25 år i år.

Världens första batteridrivna 54V-kompressor

Världens första batteridrivna 54V-kompressor

Publicerad 30/5 kl. 10:41

Nu maxar DEWALT den sladdlösa friheten med en helt ny kompressor med oslagbar batterikraft. Tack vare den unika batteriplattformen 54V FLEXVOLT kan nya DCC1054 både leverera hög tryckluftskapacitet och optimal flexibilitet.

Hilti lanserar sin första bandsåg

Hilti lanserar sin första bandsåg

Publicerad 30/5 kl. 10:40

Hilti kompletterar en ledande portfölj av batteridrivna verktyg med den första bandsågen på den kraftfulla 22V-batteriplattformen.

Batteridrivna mutterdragare med otrolig kraft

Batteridrivna mutterdragare med otrolig kraft

Publicerad 30/5 kl. 10:38

Tillräckligt med kraft för att ersätta trycklufts- och nätdrivna mutterdragare. Marknadens mest kraftfulla batteridrivna mutterdragare.

DEWALT Lanserar radio

DEWALT Lanserar radio

Publicerad 30/5 kl. 10:37

Kanonbra ljud, app-styrning och oslagbart lång batteritid. När DEWALT satsar på en radio som tål att användas i byggmiljö varje dag blir det en riktig tuffing. TSTAK Connect Radio & Charger är både IP-klassad och vädersäkrad.

Kraftfulla och sladdlösa dammsugare

Publicerad 30/5 kl. 10:35

Bosch introducerar två kompakta och mycket kraftfulla sladdlösa dammsugare för professionella hantverkare: våt-/torrsugen GAS 18V-10 L Professional och torrsugen GAS 18V-1 Professional.

Stål & Hyr expanderar vidare – öppnar depå i Halmstad

Publicerad 30/5 kl. 10:24

Stål & Hyr har tecknat avtal om att öppna en ny depå i Halmstad. Tillsammans med depåerna i Kungälv och på Ringön i Göteborg som öppnades i februari blir depån i Halmstad bolagets tredje nya depå under 2018.

KONJUNKTURBAROMETERN - April 2018 - Uppåt i april, främst tack vare bygg- och industriföre

Publicerad 30/5 kl. 10:22

Barometerindikatorn steg 1,6 enheter i april, efter att ha fallit fyra månader i rad. Den uppgår därmed till 110,4 vilket pekar på ett betydligt ljusare stämningsläge än normalt bland företag och hushåll.

Anneth förstärker Merlos försäljning

Anneth förstärker Merlos försäljning

Publicerad 30/5 kl. 10:16

AB Hüllert Maskin stärker sin försäljningsorganisation ytterligare genom en nyinrättad tjänst som återförsäljaransvarig för Merlo teleskoplastare. Anneth Hermansson tillträdde tjänsten i mars.

NCC startar Loop Industries – techbolag för digitala start-ups inom byggbranschen

NCC startar Loop Industries – techbolag för digitala start-ups inom byggbranschen

Publicerad 30/5 kl. 10:15

NCC startar Loop Industries, ett techbolag med fokus på skalbara affärer inom byggbranschen. Företagsportföljen består i dagsläget av verksamheterna Loop Rocks, Loop Rocks Express och Hauly, digitala plattformar för logistik, byggmaterial och transporter.

Delvators nye VD

Delvators nye VD

Publicerad 30/5 kl. 10:13

Delvators nye VD Thomas Pehrsson tar över chefsrollen under ett rekordår då företaget med marginal passerat en halv miljard i omsättning.

Thomas Sööder - Ny VD på Hyrcenter Nerike AB

Thomas Sööder - Ny VD på Hyrcenter Nerike AB

Publicerad 30/5 kl. 10:11

Hyrcenter har sedan starten 2010 haft en mycket kraftig tillväxt och de senaste åren har både depånätverket och omsättningen fördubblats.

Alimak Group får order på 32 MSEK

Publicerad 30/5 kl. 10:09

Cimolai Rimond Middle East har lagt en order med ett värde på cirka 32 MSEK till Alimak Groups affärsområde Industrial Equipment för Al Wasl Plaza, platsen för nästa världsutställning, Expo 2020 Dubai.

Arbetshästar med attityd – mångas favoriter

Arbetshästar med attityd – mångas favoriter

Publicerad 3/5 kl. 16:18

Efterfrågan på lätta lastbilar, pickuper, skåpbilar etc fortsätter att öka. Under helåret 2017 nyregistrerades 55 501 lätta lastbilar upp till 3,5 ton, en ökning med 7,5% jämfört med 2016. Största märke blev Volkswagen med 30,2% marknadsandel, därefter Ford med 14,6% och Renault med 10,6%.

Batteridriven gräsklippare med extra mycket kraft

Publicerad 3/5 kl. 15:35

Sänk driftskostnaderna och slipp allt krångel med bensin och sladdar för nu lanserar DEWALT sin första batteridrivna gräsklippare. Ett kraftpaket som klarar att klippa gräsytor upp till 800 m2 på en laddning.

Stark Drome-duo satsar i Stockholm

Stark Drome-duo satsar i Stockholm

Publicerad 3/5 kl. 15:33

Att tillverkaren Drome även satsar på Stockholm och Mälardalen berättade vi i ett tidigare nummer av SRT. Men nyligen fick vi även möjlighet att besöka de nya lokalerna på Saldovägen 2 i Järfälla.

Hilti satsar på verktygsservice

Hilti satsar på verktygsservice

Publicerad 3/5 kl. 15:30

Hilti fortsätter att satsa på service och expanderar Hilti Verktygsservice genom nya lokaler i Arlöv. Den utökade kapaciteten är en del i satsningen på en branschledande service, där målet är att fortsätta öka nuvarande servicegrad på 98 %.

HeatWork lanserar nyheten CliWi

Publicerad 3/5 kl. 15:29

HeatWork lanserar nyheten CliWi för första gången i Sverige under Nordbyggmässan i Stockholm.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×