Nyheter

Scantruck slår alla andra Manitou-återförsäljare

Publicerad 26/4 kl. 14:26

Franska Manitou är världsledande när det gäller teleskoplastare, och fransmännens förhandlare, Scantruck, är överst i hierarkiet när det gäller att hiva maskiner ut från fabriken. Den danska importören och återförsäljaren, som också har återförsäljarrätten på den svenska marknaden, har precis hedrat för att ha köpt mera än 700 maskiner i 2016.

Husqvarna i Täby Centrum

Husqvarna i Täby Centrum

Publicerad 26/4 kl. 14:25

Husqvarnas nya pop-up store i Täby Centrum, drygt 2 mil norr om Stockholm, vänder sig till villaägare och erbjuder ett komplett sortiment av robotgräsklippare och ett brett sortiment av användarvänliga batteriprodukter.

Ny säljare på Staffare AB

Publicerad 26/4 kl. 14:24

Staffare AB i med huvudkontor i Hudiksvall har anställt Roger Olsson som ansvarig säljare för Huddig på distrikt Stockholm. Roger kommer närmast från BVM, ByggVärmeMaskiner AB där Rogers uppgift har varit att utveckla försäljningen i Mellansverige då främst med inriktning bygghissar av märket Geda. Dessförinnan arbetade Roger på Grindex under många år.

Satsar på expanderande Hüllert Maskin

Publicerad 26/4 kl. 14:23

Andreas Tagesson är sedan mars i år operativ chef hos AB Hüllert Maskin i Vara. Han tillträder tjänsten samtidigt som Hüllerts försäljning av teleskoplastare ökar och företagets representation förstärks över hela landet.

KONJUNKTURBAROMETERN

Publicerad 26/4 kl. 14:22

Mars 2017 Företagen ser ljust på den närmaste framtiden

Lämnar Sveriges Byggindustrier

Publicerad 26/4 kl. 14:19

Ola Månsson lämnar Sveriges Byggindustrier efter sex år som vd. Under det senaste året har Sveriges Byggindustrier bedrivit ett stort förändringsarbete för att göra organisationen än mer relevant i en föränderlig omvärld. Under arbetets gång har det blivit tydligt att styrelsen och vd har olika syn på förändringsarbetet. Därför har Ola Månsson valt att lämna som vd för Sveriges Byggindustrier.

Slangakuten expanderar i Stockholm & Göteborg

Publicerad 26/4 kl. 14:15

Slangakuten utökar sin verksamhet med ytterligare två servicebussar.

iF Designutmärkelse för stavvibratorer från Wacker Neuson

iF Designutmärkelse för stavvibratorer från Wacker Neuson

Publicerad 26/4 kl. 14:13

Wacker Neuson är känd för sin unika produktdesign. Nu utmärks stavvibratorer i IEC-serien från Wacker Neuson med det ansedda iF Design Award. Stavvibratorerna med integrerad omformare förenar kapacitet, robusthet och användarvänlighet genom ett särskilt bra pris-prestanda-förhållande.

Hilti får ännu en topplacering

Hilti får ännu en topplacering

Publicerad 26/4 kl. 14:11

För femte året i rad placeras Hilti på podiet bland Sveriges tre bästa arbetsplatser i arbetsplatsstudien av Great Place to Work®.

Ytterligare investering

Ytterligare investering

Publicerad 26/4 kl. 14:09

Gothenburg RORO Terminal är ett roro-nav specialiserat på bil- och rorohantering, och en viktig del av den svenska import- och exportkedjan.

Dumpar Dynapac

Publicerad 26/4 kl. 14:06

Tidningen Dagens Industri var först ut med uppgifterna att Atlas Copco planerar en försäljning av en mångmiljardförsäljning av dotterbolaget Dynapac. Koncernchefen Ronnie Leten ska ha tröttnat på svag lönsamhet i Dynapac, enligt DIs källor. Och nyligen bekräftas försäljningsplanerna i ett pressmeddelande från företaget.

Ljusning i världsekonomin trots osäker omvärld

Publicerad 6/3 kl. 16:01

Lena Sellgren, chefekonom på Business Sweden, har presenterat en ny Marknadsinsikt, som ger en översiktlig bild av utvecklingen i världsekonomin. Rapporten visar att tillväxten i världsekonomin växlar upp trots osäkerhet i omvärlden. Men händelser som Brexit, Trumps tillträde och flera val i Europa skapar risk för turbulens framöver.

Sex boendetrender för 2017

Sex boendetrender för 2017

Publicerad 6/3 kl. 16:00

Nu är dags att summera inredningsåret 2016 och blicka framåt. Frågan är: Hur kommer våra hem att utvecklas nästa år? En färsk rapport visar att 2017 kan bli året då vår uppkopplade livsstil på allvar slår igenom i hemmens planlösningar.

Byggmaterialhandelns försäljning minskade i december

Publicerad 6/3 kl. 15:59

Bygg- och järnindex från branschorganisationen Byggmaterialhandlarna visar att försäljningen mätt på jämförbara enheter och i löpande priser minskade med 1,2 procent i december.

Godkänd rentalmodul

Godkänd rentalmodul

Publicerad 6/3 kl. 15:59

Medlemsföretagen i branschorganisationen Swedish Rental Association (SRA) har en mångårig och bred erfarenhet av ständig utveckling, tillverkning och uthyrning av - flyttbara lokaler för tillfälliga och flexibla behov.

Nu flyttar Husqvarna sitt kundcenter i Malmö

Nu flyttar Husqvarna sitt kundcenter i Malmö

Publicerad 6/3 kl. 15:57

Husqvarna informera att man just nu flyttar sin depå på Kopparbergsgatan till Jägerhillsgatan 20 i Malmö. Fortsättningsvis kommer man dela lokaler med Liljekvist Motor vilket bland annat medför större möjlighet att erbjuda lokal service av fler produkter i Husqvarnas sortiment. Från och med den 13 mars finns man alltså i samma lokaler som Liljekvist Motor.

Ytterligare rättelse: Gällande återförsäljarskapet av Böckers produkter i Sverige

Ytterligare rättelse: Gällande återförsäljarskapet av Böckers produkter i Sverige

Publicerad 6/3 kl. 15:56

När vi höstas skrev om nya återförsäljaren i Sverige av Böckers bygghissar, TBO Sweden, utelämnades lite olyckligt en del information. Artikeln gav lite intrycket att TBO Sweden är exklusiv återförsäljare för alla Böckers produkter i Sverige. Och det stämmer inte.

Varannan byggherre ovetande om det solidariska ansvaret

Publicerad 6/3 kl. 15:55

Mer än varannan byggherre är ovetande om att det råder ett solidariskt ansvar för miljöskador i samband med ett byggprojekt. Det visar en undersökning som Bergsäker har gjort.

Chicago Pneumatic breddar sitt utbud av LED-belysningstorn

Chicago Pneumatic breddar sitt utbud av LED-belysningstorn

Publicerad 6/3 kl. 15:54

Chicago Pneumatic har lanserat sin nya serie med eldrivna belysningstorn. CPLB2-belysningstornen finns i både metallhalid- och LED-versioner. De är konstruerade med ett urval av lampor för bättre sikt, är hjulförsedda för att vara lätta att transportera och har en robust kåpa. Det är bara att ansluta dem till strömkällan, till exempel ett nätuttag eller en generator, för omedelbar belysning.

Midhage återförsäljare för koreanska AGP

Midhage återförsäljare för koreanska AGP

Publicerad 6/3 kl. 15:54

Jack Midhage AB släpper nu en stor nyhet på marknaden att man blivit återförsäljare för koreanska tillverkaren Lee Yeong Industrial Co., Ltd.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×