Redaktionellt


Det går bra för Rental!

Det går bra för Rental!

Publicerad 7/12, 2017 kl. 16:46

På sidan 8 i den här utgåvan finns intressant läsning från Europas branschorganisation European Rental Association, ERA. ERA släppte nyligen sin marknadsrapport för 2017 som innehåller både intressanta och positiva siffror för branschen.

Ingen bostadsbubbla i sikte?

Ingen bostadsbubbla i sikte?

Publicerad 3/11, 2017 kl. 10:45

Priset på bostadsrätter har börjat vända nedåt och flera fastighetsbolag väljer att göra om sina bostadsrätter till hyresrätter. Bostadsbubbla i antågande som snart spricker? Nej, hävdar experterna, så är inte fallet. Den som lever får se, säger jag.

Sverige ångar vidare

Publicerad 8/9, 2017 kl. 11:30

Sommaren är över, som vanligt alldeles för snabbt, och vi går med raska steg mot höst.

Förändring med blandade känslor

Publicerad 26/6, 2017 kl. 14:57

Vi lever i en ständigt föränderlig värld. Oftast kan det vara ganska positivt om det leder till att vi utvecklas som människor.

Sverige har hårdnat efter Drottninggatan

Sverige har hårdnat efter Drottninggatan

Publicerad 26/4, 2017 kl. 13:52

Det är med blandade känslor jag skriver den här ledaren några dagar efter det fruktansvärda terrordådet på Drottninggatan i Stockholm hänt. Jag tror inte det finns inte ord som kan uttrycka vad vi känner. Det är en blandning av sorg, uppgivenhet, ilska och tankar på de som dödats och skadats samt dess anhöriga, på grund av en fullständig galnings handling.

En “blänkare” betyder så mycket!

Publicerad 6/3, 2017 kl. 15:58

Sedan ett år tillbaka erbjuder Svensk Rental Tidning ett nytt sätt att synas med sina produkter eller tjänster. Vi kallar det kort och gott registerannonsering. På en yta av 60x40 mm kan du som annonsör marknadsföra dina produkter eller tjänster. Det kan röra sig om en speciell kampanj eller en specifik produktgrupp inom ditt sortiment eller helt enkelt en annons som innehåller ditt företags kontaktuppgifter.

Ytterligare rättelse: Gällande återförsäljarskapet av Böckers produkter i Sverige

Ytterligare rättelse: Gällande återförsäljarskapet av Böckers produkter i Sverige

Publicerad 6/3, 2017 kl. 15:56

När vi höstas skrev om nya återförsäljaren i Sverige av Böckers bygghissar, TBO Sweden, utelämnades lite olyckligt en del information. Artikeln gav lite intrycket att TBO Sweden är exklusiv återförsäljare för alla Böckers produkter i Sverige. Och det stämmer inte.

Och den svenska byggbranschen dundrar vidare…

Publicerad 6/3, 2017 kl. 14:49

Sverige har flyt, det får man säga. Sista kvartalet förra året blev ett rekord för byggbranschen i Sverige och inget tyder på avmattning under årets första del. Med all säkerhet håller den här utvecklingen i sig hela året och en bra bit in på 2018 också. Sedan kanske vi kan se lite av en vikande trend. Men när bostadsbehovet blir mättat kan vi nog räkna med ett bakslag i konjunkturerna.

Är nya svenska städer lösningen på ett fortsatt stark svensk byggmarknad?

Är nya svenska städer lösningen på ett fortsatt stark svensk byggmarknad?

Publicerad 21/12, 2016 kl. 14:13

Så här i slutet av året kan vi bara konstatera att året har varit bra för byggbranschen. Det har varit bra tryck i den svenska byggbranschen under flera år och det har givetvis också varit positivt för de flesta maskinuthyrningsföretagen i landet. Nu när det närmar sig jul och ett nytt år är på gång brukar man ju ställa sig frågan om hur länge det ska hålla i sig och hur det bli 2017.

Vår cirkulära framtid

Vår cirkulära framtid

Publicerad 21/12, 2016 kl. 14:12

Vid SRAs senaste Rentaldag i slutet av november föreläste bland andra Felix Ockborn från företaget Sustema. Ämnet var Cirkulär Ekonomi. En intressant föreläsning i ett högst aktuellt ämne. Men vad är cirkulär ekonomi och hur kan vi koppla det till hur vi lever och arbetar idag?

Det personliga mötet

Det personliga mötet

Publicerad 21/12, 2016 kl. 10:23

I tider som dessa med allt större inslag av IT, web shoppar, appar, e-attester, skype möten, FB, Twitter med mera är det skönt att konstatera att trots alla dessa förträffliga verktyg så finns det ett stort behov av den personliga sociala kontakten i de allra flesta affärer som görs i vår bransch.

Making America Great Again!

Publicerad 23/11, 2016 kl. 15:30

Hur gick det här till egentligen till, att Trump gick och vann presidentposten? Dagarna innan valet och så sent som kvällen innan så tydde alla undersökningar på att Clinton skulle vinna om än med en ganska knapp seger. Men som många hävdar så lyckades Trump med konststycket att mobilisera den grå massan av amerikaner som normalt sett inte går och röstar.

Rentalbranschen tutar vidare

Publicerad 3/10, 2016 kl. 13:51

Det går bra för svenska maskinuthyrare, något som hänger ihop med att byggindustrin går mycket bra fortsatt.

European Rental Association kommer till Sverige

Publicerad 31/5, 2016 kl. 13:33

Nu är bygg- och anläggningsarbetena i full gång runt om i landet vilket gynnar bland annat våra uthyrare. Extra stort tryck är det förstås i våra storstadsregioner men även landsorten har faktiskt bra tryck. Det vittnar många uthyrare om. Dels beror det naturligtvis på årstiden och dels på den goda konjunkturen som lär hålla i sig. Även under vinterhalvåret har branschen haft tur med väderleken så att många jobb kunnat hållas igång då andra kategorier av människor hade önskat sig mer snö och kyla.

Vårkänslor

Publicerad 12/4, 2016 kl. 10:27

Dom första sopmaskinerna har siktats på våra gång och cykelbanor. Det är väl ett modernt vårtecken! Den lite mer naturintresserade har naturligtvis sett snödroppar, vintergäck och andra små vårblommor. Härligt! Och snart lite grönska.

Hur hanterar man en kris?

Publicerad 12/4, 2016 kl. 10:12

För ett tag sedan drabbades en del av svensk media av en nätattack. Den 22 mars drabbades Europa av flera nya terrorattacker i Bryssel. Detta är händelser som vi som vanliga medborgare har svårt för att försvara sig emot. Jag hoppas och tror att ingen av våra medlemmar eller deras anställda och anhöriga ska drabbas av något liknande.

Lagen om Jante

Publicerad 12/4, 2016 kl. 10:10

“Alla föds vi som original men många dör som kopior”. Jag såg det här citatet i en affär för en tid sedan och det stämmer ju faktiskt i mångt och mycket. När vi är barn och en bit upp i ungdomsåren är de flesta av oss genuina och inte så påverkade av vad människor runt omkring oss tänker och säger om oss.

Ljusning

Publicerad 29/2, 2016 kl. 12:24

Visst är det underbart när dagarna blir ljusare igen. När man åker hem från jobbet och plötsligt så lyser inte gatlyktorna.

Små företag har små resurser

Publicerad 29/2, 2016 kl. 12:05

Att vara småföretagare är inte lätt. Vi får nästan känslan av att det inte finns något slut på mängden lagar och paragrafer som vi har att rätta oss efter. Vissa dagar kan det kännas tröstlöst då man skulle vilja jobba med verksamheten, kunderna och medarbetarna men hittar sig själv sittandes med att skriva ytterligare en policy, arbetsinstruktion eller manual.

Marknadsaktörer: Nu är det full gas framåt som gäller!

Publicerad 29/2, 2016 kl. 12:04

Då har vi tagit klivet över till 2016. Läget är väl inte så annorlunda från förra året än. Riksbanken har sänkt räntan ytterligare för att mota inflationsspöket. Om nu det är bästa lösningen men konsumenterna klagar inte och frågan är om amorteringskravet någonsin införs.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×