Reportage


Renoverad slottsport - för Kung Ludvigs kända landmärke

Renoverad slottsport - för Kung Ludvigs kända landmärke

Publicerad 8/9 kl. 12:19

Sedan oktober 2016 har arbetet återigen pågått vid kända Schloss Neuschwanstein. Det är knappt fem år sedan den senaste stora renoveringen slutfördes och nu görs ytterligare reparationsarbeten. Den imponerande slottsporten har försvunnit bakom byggnadsställningar från Peri i flera månader. En transportplattform av typen GEDA 500 Z/ZP och ett byggspel GEDA Maxi 150 S från den bayerska tillverkaren GEDA- Dechentreiter GmbH & Co. KG arbetar hårt som transportassistent på ett kungligt uppdrag.

Midhage expanderar på het marknad

Publicerad 8/9 kl. 12:17

Midhage expanderar på alla plan med fokus på håltagar- och rentalbranschen i Sverige. Senaste nytt är utökad personalstyrka och nytt showroom och serviceverkstad i Göteborg. SRT var med när företaget hade öppet hus.

Stavdal - lyfter konstnärer i gigantiskt konstprojekt

Stavdal - lyfter konstnärer i gigantiskt konstprojekt

Publicerad 8/9 kl. 11:56

I sommar levererade Stavdal liftar till ett stort konstprojekt i Värmland – Street Art- festivalen Artscape, som pågick mellan 24 juli och 18 augusti. För att 33 väggmålningar kunde skapas på lika många husväggar i 10 kommuner krävdes både bomliftar och höga saxliftar, vilket Stavdal hjälpte till med.

Grattis till 40 år i uthyrningens tecken

Publicerad 26/6 kl. 16:55

Hyrexkedjan, numera Hyreskedjan, höll sin årsstämma i april och passade samtidigt på att fira att man fyller 40 år. En händelserik dag med intressanta föreläsningar och diskussioner, bland annat om ett ökat samarbete med Swedish Rental Association.

Frisk luft på arbetsplatsen gynnar alla

Publicerad 26/6 kl. 16:36

Den snabbt växande entreprenören Nårsab och tillverkaren SILA har funnit varandra. När Nårsab går som tåget på det ena rivnings- och saneringsjobbet efter det andra ser SILA till att luften hålls ren och hälsosam så jobben kan rulla vidare utan störningar.

Don Ahern på Hyresmötet

Don Ahern på Hyresmötet

Publicerad 26/6 kl. 16:31

Hyreskedjans årsstämma i april fick finbesök. Don Ahern Snorkel Lifts nye ägare sedan 2013, Don Ahern och hans kollegor kom från Las Vegas direkt till Stockholm för att föreläsa vid Hyresmötet.

Wacker Neuson satsar på utveckling och ”Made in Germany”

Wacker Neuson satsar på utveckling och ”Made in Germany”

Publicerad 26/6 kl. 16:28

Den tyska tillverkaren av entreprenadmaskiner och verktyg, Wacker Neuson, satsar på ett nytt forsknings- och utvecklingscentrum och mer tillverkning i hemstaden Reichertshofen, strax utanför München.

Marknadsledare med sikte på Rental

Marknadsledare med sikte på Rental

Publicerad 26/4 kl. 15:45

Hüllert Maskin AB i Vara äger den svenska teleskoplastarbranschen nästan till 50 procent. Sedan 1995 har man med framgång marknadsfört och sålt italienska tillverkaren Merlos produkter på den svenska marknaden och nu satsar man stenhårt på uthyrningsmarknaden.

Jonex, en ny generation av joniseringsaggregat för luftrensning

Jonex, en ny generation av joniseringsaggregat för luftrensning

Publicerad 26/4 kl. 15:15

Jack Midhage AB har sedan några år tillbaka marknadsfört joniseringsaggregat anpassat för byggindustrin.

Drome, nytt Premium Brand i Sverige

Drome, nytt Premium Brand i Sverige

Publicerad 26/4 kl. 15:09

“Från och med 2017 ska namnet Drome vara på alla svenska håltagares läppar. Ett nytt “premium brand” från Västergötland”, berättar Roger Jonasson ägare och grundare av Drome AB i Dalstorp.

Milwaukee håller hov i Berlin

Milwaukee håller hov i Berlin

Publicerad 6/3 kl. 15:52

Elverktygsföretaget Milwaukee håller varje år en utställning med nya produkter för sin europeiska marknad. Denna gång bjuds kunder och presskår in till Europas största mässkomplex Estrel i ett karaktäristiskt gråmulet Berlin. Text och foto: Vitor Hermansson

Nya och kraftfulla elverktyg

Nya och kraftfulla elverktyg

Publicerad 6/3 kl. 15:46

Utvecklingen av nya elverktyg med kraftfulla batterier går snabbt. DEWALT, Milwaukee och Ryobi presenterar nu nya elverktyg med kraftfull batteriteknik, som ger samma prestanda som nätmaskiner.

Så väljer du rätt gräsklippare

Så väljer du rätt gräsklippare

Publicerad 6/3 kl. 15:45

500 kvadratmeter plan gräsmatta eller drygt 2 000 kvadratmeter park- liknande trädgård? Kultmärket Klippo har en gräsklippare för alla, det gäller bara att fundera över vilka behov man har. Här är tipsen för att hitta den perfekta gräsklipparen!

Teleskoplastare

Teleskoplastare

Publicerad 21/12, 2016 kl. 14:10

Årets teleskoplastar-tema berättar om nyheterna på marknaden. Men den här gången dominerar Manitou och det stort.

Tack för allt, Owe!

Tack för allt, Owe!

Publicerad 21/12, 2016 kl. 14:07

En av den svenska håltagningsbranschens riktigt stora har gått ur tiden. Owe Persson avled den 29 september i år och en hel bransch, både i Sverige och utomlands känner stor saknad. Text: Jan Hermansson

Nytt om byggnadsställningar

Nytt om byggnadsställningar

Publicerad 21/12, 2016 kl. 12:38

Efter fjolårets mer djupgående genomlysning av situationen gällande byggställningar släpper vi denna gång fram några rykande färska nyheter på området.

Lyckad rentaldag

Lyckad rentaldag

Publicerad 21/12, 2016 kl. 12:11

I november arrangerad branschorganisationen Swedish Rental Association sin årliga Rentaldag. Programmet var som vanligt späckat med en rad intressanta föreläsare. Fokus låg på säkrare arbetsplatser och hur rentalbranschen kan anpassa sig till övergången från linjär till cirkulär ekonomi. Antropologen Moon utlöste sedan många och lång skrattsalvor när han beskrev varför vi svenska är som vi är. Jan Hermansson rapporterar.

Liftar – uppl(i)ftande nyheter 2016

Liftar – uppl(i)ftande nyheter 2016

Publicerad 21/12, 2016 kl. 12:07

Liftbranschen är enastående på att lansera nya modeller hela tiden. Och varje modell bli alltmera skräddarsydd för olika specifika applikationer. Jan Hermansson rapporterar.

Pullman Ermator går som tåget

Publicerad 24/11, 2016 kl. 10:25

Pullman Ermator som tillverkar stofthanterare och luftrenare har näst intill haft en explosiv utveckling de senaste åren. Utfallet i år pekar på en mer än 30 procentig ökning som ser ut att även hålla i sig under 2017. PD träffade företagets nyckelpersoner i Smedjebacken för några veckor sedan.

Hilti firar 75 år!

Publicerad 24/11, 2016 kl. 10:20

I en grön bergsnatur som ryckt från ett vackert vykort ligger byggteknikjätten Hiltis högkvarter. Svensk Rental Tidning har blivit bjudna till företagets 75-årsfirande i hemorten Schaan, Liechtenstein. Text: Vitor Hermansson Bilder: Hilti Group, Vitor Hermansson

Nyhetsbrev

AAA - Soliditet
PDi TV

Info

×