Reportage


Marknadsledare med sikte på Rental

Marknadsledare med sikte på Rental

Publicerad 26/4 kl. 15:45

Hüllert Maskin AB i Vara äger den svenska teleskoplastarbranschen nästan till 50 procent. Sedan 1995 har man med framgång marknadsfört och sålt italienska tillverkaren Merlos produkter på den svenska marknaden och nu satsar man stenhårt på uthyrningsmarknaden.

Jonex, en ny generation av joniseringsaggregat för luftrensning

Jonex, en ny generation av joniseringsaggregat för luftrensning

Publicerad 26/4 kl. 15:15

Jack Midhage AB har sedan några år tillbaka marknadsfört joniseringsaggregat anpassat för byggindustrin.

Drome, nytt Premium Brand i Sverige

Drome, nytt Premium Brand i Sverige

Publicerad 26/4 kl. 15:09

“Från och med 2017 ska namnet Drome vara på alla svenska håltagares läppar. Ett nytt “premium brand” från Västergötland”, berättar Roger Jonasson ägare och grundare av Drome AB i Dalstorp.

Milwaukee håller hov i Berlin

Milwaukee håller hov i Berlin

Publicerad 6/3 kl. 15:52

Elverktygsföretaget Milwaukee håller varje år en utställning med nya produkter för sin europeiska marknad. Denna gång bjuds kunder och presskår in till Europas största mässkomplex Estrel i ett karaktäristiskt gråmulet Berlin. Text och foto: Vitor Hermansson

Nya och kraftfulla elverktyg

Nya och kraftfulla elverktyg

Publicerad 6/3 kl. 15:46

Utvecklingen av nya elverktyg med kraftfulla batterier går snabbt. DEWALT, Milwaukee och Ryobi presenterar nu nya elverktyg med kraftfull batteriteknik, som ger samma prestanda som nätmaskiner.

Så väljer du rätt gräsklippare

Så väljer du rätt gräsklippare

Publicerad 6/3 kl. 15:45

500 kvadratmeter plan gräsmatta eller drygt 2 000 kvadratmeter park- liknande trädgård? Kultmärket Klippo har en gräsklippare för alla, det gäller bara att fundera över vilka behov man har. Här är tipsen för att hitta den perfekta gräsklipparen!

Teleskoplastare

Teleskoplastare

Publicerad 21/12, 2016 kl. 14:10

Årets teleskoplastar-tema berättar om nyheterna på marknaden. Men den här gången dominerar Manitou och det stort.

Tack för allt, Owe!

Tack för allt, Owe!

Publicerad 21/12, 2016 kl. 14:07

En av den svenska håltagningsbranschens riktigt stora har gått ur tiden. Owe Persson avled den 29 september i år och en hel bransch, både i Sverige och utomlands känner stor saknad. Text: Jan Hermansson

Nytt om byggnadsställningar

Nytt om byggnadsställningar

Publicerad 21/12, 2016 kl. 12:38

Efter fjolårets mer djupgående genomlysning av situationen gällande byggställningar släpper vi denna gång fram några rykande färska nyheter på området.

Lyckad rentaldag

Lyckad rentaldag

Publicerad 21/12, 2016 kl. 12:11

I november arrangerad branschorganisationen Swedish Rental Association sin årliga Rentaldag. Programmet var som vanligt späckat med en rad intressanta föreläsare. Fokus låg på säkrare arbetsplatser och hur rentalbranschen kan anpassa sig till övergången från linjär till cirkulär ekonomi. Antropologen Moon utlöste sedan många och lång skrattsalvor när han beskrev varför vi svenska är som vi är. Jan Hermansson rapporterar.

Liftar – uppl(i)ftande nyheter 2016

Liftar – uppl(i)ftande nyheter 2016

Publicerad 21/12, 2016 kl. 12:07

Liftbranschen är enastående på att lansera nya modeller hela tiden. Och varje modell bli alltmera skräddarsydd för olika specifika applikationer. Jan Hermansson rapporterar.

Pullman Ermator går som tåget

Publicerad 24/11, 2016 kl. 10:25

Pullman Ermator som tillverkar stofthanterare och luftrenare har näst intill haft en explosiv utveckling de senaste åren. Utfallet i år pekar på en mer än 30 procentig ökning som ser ut att även hålla i sig under 2017. PD träffade företagets nyckelpersoner i Smedjebacken för några veckor sedan.

Hilti firar 75 år!

Publicerad 24/11, 2016 kl. 10:20

I en grön bergsnatur som ryckt från ett vackert vykort ligger byggteknikjätten Hiltis högkvarter. Svensk Rental Tidning har blivit bjudna till företagets 75-årsfirande i hemorten Schaan, Liechtenstein. Text: Vitor Hermansson Bilder: Hilti Group, Vitor Hermansson

ERA-möte i Stockholm

ERA-möte i Stockholm

Publicerad 3/10, 2016 kl. 11:45

European Rental Association, ERA, höll i juni sin kongress i Stockholm och firade bl.a. sitt 10-årsjubileum. Temat för kongressen var ”The next 10 years” och man hade flera talare med ett framtidsperspektiv bl. a. NCCs Christina Linbäck.

Scanmaskins resa bara börjat

Publicerad 3/10, 2016 kl. 11:15

I hård konkurrens med de riktigt stora tillverkarna av maskiner och verktyg för slipning och polering av betonggolv har Lindome-företaget Scanmaskin under de senaste åren visat på en imponerande resa både ifråga om teknik och ökad försäljning. Man har utan tvekan tagit marknadsandelar på det internationella planet.

På väg framåt

På väg framåt

Publicerad 31/5, 2016 kl. 14:16

Hyrex höll sitt årsmöte sista veckan i april och hade denna gång förlagt mötet till Visby. Av de 92 medlemsföretagen och 55 leverantörsmedlemmarna hade man en god uppslutning med ca 90 deltagare. Förutom sedvanlig årsmötesärenden hade man även flera uppskattade programpunkter, bland annat om krishantering och motivation.

Intervju med Johannes Wilfred Huber: Anpassning och mångfald är nyckeln

Intervju med Johannes Wilfred Huber: Anpassning och mångfald är nyckeln

Publicerad 12/4, 2016 kl. 15:13

Vid SRTs besök i Schaan fick Jan Hermansson även möjlighet att träffa Johannes Wilfred Huber som är högste chef för Hilti Business Unit Diamond Systems. Huber delade sina tankar och funderingar om den rådande marknadssituationen och framtiden för Hilti inom området betonghåltagning.

Mindre krångel - mer pengar med Hilti

Mindre krångel - mer pengar med Hilti

Publicerad 12/4, 2016 kl. 15:10

Under hösten förra året hade Svensk Rental Tidning återigen möjligheten att besöka Hiltis huvudkontor i Schaan, Liechtenstein. En hel del har hänt sedan förra besöket. SRTs chefredaktör Jan Hermansson rapporterar.

Avant Tecno spänner bågen

Avant Tecno spänner bågen

Publicerad 12/4, 2016 kl. 12:14

Finska tillverkaren Avant Tecno i Ylöjärvi strax utanför Tammerfors samlade en utvald grupp av europeiska journalister till en pressträff den 4 mars. Företaget gav en förhandstitt för pressen på vad man kommer att släppa i nyhetsväg på Bauma-mässan i april.

Bara fortsatt hårt arbete skapar framgång

Bara fortsatt hårt arbete skapar framgång

Publicerad 29/2, 2016 kl. 15:58

Ukraina är i krig men trots konflikten i östra delen av landet, växer Atlas Copco på denna marknad. Företaget säljer enligt budget. En förklaring är hårt säljarbete från huvudkontoret i Kiev. Atlas Copcos starka kunder finns där landet inte är drabbat av kriget – något som säkrar fortsatta goda intäkter. Allt verkar vara som vanligt, i alla fall på ytan, trots då den svåra konflikten i öster, som plågat Ukraina alltför länge.

Nyhetsbrev

AAA - Soliditet
PDi TV

Info

×