100% eldriven billift från Versalift

Publicerad 1/4, 2019 kl. 17:08

VERSALIFT kan nu stolt presentera en helt ny spännande 100% eldriven billift.

Modellen VTL 120 är monterad på en eldriven Renault Master och har imponerat stort på många viktiga kriterier. Fordonet kommer att ha en räckvidd på hela 100 km, även med max last i blandad körning. Vidare har billiften en lastkapacitet på 185 kg, inklusive förare och passagerare.

De innovativa tankegångarna hos VERSALIFT har varit grundläggande för att uppnå så imponerande resultat. Stora överväganden om de sociala konsekvenserna av ett miljövänligt alternativ har varit avgörande för att skapa eldrivna liftbilar för framtiden.

Den nya 100% eldrivna billiften VTL 120 monterad på Renault Master, kommer att premiärvisas på BAUMA 2019 i München i april. Svensk premiär blir på Elfack på Svenska Mässan i Göteborg i maj. Billiften kommer även att finnas med modellerna VTL-135-FZ och VDTL-140.

Billiften drivs av ett Litium-ion batteri och finns med antingen med ett litet (2,5 kWh) eller ett stort (5 kWh) Power-Pack. Batteriet har verkligen imponerat och överträffat förväntningarna, kravet har varit att klara minst tio arbetsmoment men har visat sig klara imponerande 20-30 arbetsmoment på det lilla batteripaketet och 40-60 arbetsmoment på det större. Man räknar med att ett arbetsmoment varar i ca 75-95 sekunder. 

Batteriets livslängd är enormt viktigt för att behålla effektiviteten, och inte drabbas av driftstopp. En minut liftkörning förbrukar ca 1% strömkapacitet, och styrsystemet och varningslampor ca 10% strömkapacitet, så då finns det hela 90% kapacitet kvar för arbetsmoment. Med det så uppnår man hela 90 minuters arbetstid på det stora batteripaketet.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×