18 V-borrhammare med spadgrepp

Publicerad 5/9, 2019 kl. 11:57

Bosch utökar 18 V-serien med en kraftfull, batteridriven borrhammare, GBH 18V-26 D Professional, utrustad med KickBack Control och spadgrepp för hög säkerhet och komfort.

Modellen är världens första batteridrivna modell med spadgrepp och KickBack Control. Den har samma slagkraft som motsvarande sladdmaskiner från Bosch, hög flexibilitet tack vare ProCore18V med utbytbara batterier och är optimerad för vertikal borrning och bilning. Säkerhetsfunktionen KickBack Control minskar skaderisken genom att stänga av motorn på en bråkdels sekund om verktyget oförutsett skulle rotera runt borraxeln på grund av att borren fastnar. Spadgreppet ger dessutom användaren precision och bekvämlighet optimerat för arbete i golv eller vertikalt över huvudhöjd.

GBH 18V-26 D har en slagkraft på 2,5 Joule vid en slagfrekvens på 4 350 per minut. Med ett 5,0 Ah-batteri klarar den batteridrivna borrhammaren av att borra 110 hål på 8 x 40 millimeter i betong, tack vare den borstlösa motorn med hög verkningsgrad som dessutom är underhållsfri. Genom 18 V-systemet säkerställs samtidigt kompatibiliteten med nya och befintliga elverktyg och laddare i samma spänningsklass och för extra avancerad borrning och bilning kan hantverkare använda sig av batteriet ProCore18V. 

GBH 18V-26 D lämpar sig för arbete i många olika material som betong, armerad betong, murverk, tegel, trä och metall. Med hjälp av en SDS plus-adapter går det även att sätta in en borr med runt skaft eller bithållare för att borra och skruvdra i trä och murverk.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×