A-Rental Nytt uthyrningsföretag som ser ljust på framtiden

Publicerad 16/11, 2011

Den svajande konjunkturen lyser ännu med sin frånvaro i uthyrningsbranschen. Det märks när Svensk Rental besöker det relativt nystartade företaget A-Rental i Sollentuna utanför Stockholm.

Verksamheten har pågått sedan 1 juni och lokalen som företaget besitter togs över under april månad. Företaget består av tre delägare och en anställd. Ambitionen är att det ska bli flera etableringar, säger Robert Johansson, grundare till företaget. Robert Johansson har en lång erfarenhet av rentalbranschen. Innan han startade företaget arbetade han som anställd inom rental på maskin- och förbrukningssidan. Under den tiden hann Robert också med att vara entreprenadchef. Även de två andra delägarna har en lång erfarenhet av rentalbranschen.
”Vi som äger företaget kommer alla från Norrland. Vårat systerbolag är beläget i Umeå där jag också är uppvuxen. Det blir lite utav en norrländsk prägel på företaget”, säger Robert.

Vilka kunder vänder ni er till?
Vi vänder oss bland annat till byggentreprenörer, industrin och markentreprenörer samt till installationsentreprenörer.

Vilken typ av utrustning hyr ni ut?
”Vi hyr ut både lätt och tung utrustning. Några exempel är ställningar, personalvagnar, skyltliftar, minigrävare, saxliftar, markvibratorer och bilmaskiner. Vi har också vår egen butik, där säljer vi bland annat mindre elmaskiner, spik skruv och beslag”. Robert Johansson ser ljust på rentalmarknaden och tror att det är en växande verksamhet. Den skakiga konjunkturen märks ännu inte, säger Robert.
A-Rentals uthyrning täcker norra Storstockholm samt trakterna kring Uppsala. Maskinerna används främst i nyproduktion, om- och tillbyggnad samt väg och markentreprenader.
”Vi är ganska breda och försöker täcka det lokala behovet som finns på marknaden”, säger Robert.

Vilken är er starkaste sida?
“Vi har stor flexibilitet och lyhördhet samt en stor kunskap om byggprocessen. Vi är ofta ute hos kunden och vill gärna ge dem ett så personligt bemötande som möjligt".
A-Rental är noga med att utbilda personalen. De arbetar nära sina leverantörer som med jämna mellanrum besöker företaget för att utbilda personalen i hur maskinerna sköts. Bland leverantörerna kan bland annat nämnas Pullman, Swepac, HTC, Hitachi och Zip-Up. Det är en fördel att alla delägare länge har varit anställda i rentalbranschen och har ungefär samma bakgrund anser Robert.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×