Alimak Group utökar omfånget på Sydney Harbour Bridge-projektet

Publicerad 5/9, 2019 kl. 12:35

Utöver ordern för Sydney Harbour Bridge som bokades i oktober 2017 har Alimak Groups varumärke Manntech i Australien mottagit en bekräftelse på utökat projektomfång, vilket höjer ordervärdet med cirka 80 MSEK.

I oktober 2017 skrev NWS Government under originalkontraktet värt MSEK 170 för en BMU-lösning, vilket är den största order som hittills tilldelats Alimak Group. För att övervinna olika strukturella och kulturarvsrelaterade utmaningar har projektets totala omfattning nu utökats till ett värde av cirka 250 MSEK. Design- och konstruktionsarbetet håller på att slutföras och utrustningen kommer successivt tillverkas och installeras. Det ytterligare projektvärdet bokas under tredje kvartalet 2019 i Alimak Groups affärsområde Industrial Equipment.

”Vi är glada över att öka omfattningen av projektet och vårt fortsatta samarbete för att se till att den ikoniska Sydney Harbour Bridge förblir i toppskick. Vårt varumärke Manntech har en lång historia av innovation när det gäller att leverera tillgångslösningar för världens mest komplexa arkitektoniska strukturer vilket kommer väl till pass för denna komplicerade konstruktion”, säger Tormod Gunleiksrud, vd Alimak Group.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×