Alimak lanserar en ny bygghiss för hisschakt

Publicerad 23/12, 2020 kl. 15:21

En ny vertikal accesslösning steg in på den kinesiska accessmarknaden med lanseringen av den nya Alimak LSH bygghiss på Bauma China 2020 i Shanghai.

Alimak LSH är designad för användning i hisschakt under byggprocessen. 

Bygghissen erbjuder ett flertal funktioner som förstärker effektiviteten och produktiviteten i jämförelse till traditionella dragstegsliftar. Enligt Alimak kan bygghissen serva de högsta våningarna, installeras snabbt och dubblera i effektivitet.

Bygghissar är en effektiv vertikal accesslösning för alla möjliga byggarbetsplatser. Ett möjligt tillägg är även en bygghiss inne i byggnadens hisschakt för att transportera personal när utrymme är begränsat eller när ytterligare kapacitet är nödvändig. Bygghissen måtten 1.8 x 1.5 meter och 2.8 meter i höjd. Hisskabinen kan rymma ett flertal personer eller material på upp till två tons vikt.

Alimak anser att den nya Alimak LSH har flera fördelar över traditionella stegliftar. Hissen installeras i hisschaktet genom tornkran och installationsprocessen tar hälften så lång tid som installationsprocessen av en steglift. 

“När en byggnad når höga höjder krävs det att hisslängden utökas. Med kuggstångsväxelteknik och utan ett krav att behöva använda motvikter, är utökningen av längden på en Alimak LSH dubbelt så snabb och kostnadseffektiv som en traditionell steglift.”

Alimak LSH kan serva den högsta våningen av en byggarbetsplats tack vare sin kuggstångsväxelteknik och utan kravet att behöva använda ett maskinrum eller stålbjälkar för att fixa upphängningskablar på toppen.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×