Atlas Copco lanserar ny serie dränkbara pumpar

Publicerad 7/4, 2020 kl. 15:26

Med sitt breda produktprogram och sin kontinuerliga satsning på nya modeller vill Atlas Copco med sin nya WEDA-serie räknas som en komplett leverantör av elektriska, dränkbara pumpar.

I årets tema över dränkbara pumpar är det lite skralt med nyheterna. Men Atlas Copcos Weda-serie har uppdaterats och japanska Tsurumi har också infört förbättringar som ökar effektiviteten vid pumpning. Läs mer på den här och följande sida.

 

Atlas Copcos pumpsortiment uppgraderas

I den senaste uppdateringen har alla trefaspumpar försetts med termoskydd, samt rotations- och fasföljdskontroll. Även hydrauldelarna är genomgångna och uppdaterade i hela sortimentet för att leverera pumpar med längre livslängd. För flexibilitetens skull har pumparna en modulär konstruktion och ett tätningssystem konstruerat för att ge en optimal underhållslösning och som går att montera även på arbetsplatsen.

Flertalet av pumparna är små och lätta (under 25 kg), vilket gör dem smidiga att förflytta inom arbetsplatser och till och från hyresbutiker. Produktprogrammet täcker dränerings-, slam-, och slurrypumpar, från märkeffekt 0,4 kW till 54 kW, med flöde upp till 22 000 l/min. Det betyder att de är lämpade som avvattningslösningar för olika användningsområden inom bygg och anläggning, industri, räddningstjänst och underhåll. Dräneringspumparna hanterar både rent och smutsigt vatten, även med små partiklar av fasta ämnen. Slampumparna kan hantera tjockflytande, mjuk och våt lera och andra viskösa blandningar av vätska och fasta ämnen, i synnerhet från industriella processer och raffinering. Slurrypumparna har stora öppningar för att klara att pumpa de mer svårhanterliga fasta ämnena.

 

Dieseldrivna dräneringspumpar

För dräneringsapplikationer där elektricitet kan vara en bristvara eller där en översvämning håller på att ske har Atlas Copco också ett komplett program med dieseldrivna pumpar i PAS-serien. Pumparna klarar större solida material (upp till 100 mm) och är lämpade för förbipumpning. Flödet i dessa pumpar har en maxnivå på 2160 m³/h (PAS 300HF). Den senaste pumpen i familjen heter PAS 80 och är en mindre tretumspump för diesel som lanseras under våren 2020. Pumpen har en lyfthöjd på 19 meter och ett maxflöde på 2670 l/min. Motorn uppfyller EU-emissionskrav Steg V.

 

Tsurumi Pump visar senaste produkterna på Conexpo

I Tsurumi Pumps monter på mässan Conexpo i Las Vegas hade besökare möjlighet att se företagets utbud av industripumpar och teknologi, samt lära sig mer om tillverkarens kundtjänst och service.

I år lyfte Tsurumi fram sina modeller med omrörare vid motoraxeln. Omrörarna gör enligt Tsurumi Pump överföringen av vätska och sand, slam och uppslamning enklare och effektivare. Andra kännetecken för deras maskiner är komponenternas konstruktion i hållbara material, där några exempel är den patenterade oljelyftaren och tätningar i kiselkarbid. Pumparna som Tsurumi ställde ut inkluderade de portabla HS- och LB-serierna, omrörarpumparna i GSD-, KTD- och GPN-serierna, högtryckspumparna i LH-serien, högvolymspumparna i KRS- och GSZ-serierna, SFQ- och SQ-pumparna i rostfritt stål och övriga KTVE-pumpar.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×