Atlas Copco lanserar nya kompressorer

Publicerad 5/9, 2019 kl. 12:24

Atlas Copco har lanserat nya versioner av sina portabla kompressorer XAVS 238 och XATS 288, som nu kräver 27 % mindre utrymme. Den unika storleken ger användaren flexibilitet för transport och användning.

Kompressorerna har en axel på 238-288 l/s och är 20 % lättare. Båda modellerna har Atlas Copcos senaste skruvelement i kombination med en ny motor som bidrar till 10 % lägre energiförbrukning. Dessutom har båda PACE-systemet (Pressure Adjusted through Cognitive Electronics) för styrning, som utökar användningsintervallet för en enda kompressor från 7 upp till 14 bar. Den ökade mångsidigheten förbättrar utnyttjandegraden för uthyrningsföretagen.

“Oavsett om det gäller applikationer med sandblästring eller sprutbetong gör den mindre storleken och vikten att XATS 288 och XAVS 238 erbjuder många fördelar för våra kunder”, säger Hendrik Timmermans, Vice-President Marketing för Atlas Copcos Portable Air-division. ”Den totala ägandekostnaden minskar ytterligare genom att energieffektiviteten har förbättrats med 10 procent, enklare service och införandet av PACE-styrningssystemet.”

Serviceintervallet för oljebyte är förlängt till 1000 timmar eller en gång vartannat år.  Dessutom gör tryckkärlets enkla konstruktion att operatörerna kan byta oljeseparatorn inom en timme eftersom alla servicedelar är lätta att komma åt.  Färre servicetillfällen och längre livslängd för förbrukningsvaror minskar den totala driftkostnaden.

XAT/VS 238-288 erbjuder kompakt storlek, effektivitet, mångsidighet, enkel service, samt prestanda även under tuffa arbetsförhållanden. Hela karossen täcks av ett treskiktssystem med korrosionsskyddsklass C3 som förhindrar korrosion och förbättrar livslängd och andrahandsvärde.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×