Atlas Copco nya serie portabla elektriska luftkompressorer

Publicerad 31/5, 2019 kl. 15:38

Under 2019 kommer Atlas Copco att lansera flera elektriska luftkompressorer med Variable Speed Drive (VSD) i sin E-Air-serie: från 7 upp till 31 m3/min.

De nya eldrivna kompressorerna är den perfekta lösningen för arbete i områden med krav på låga utsläpp. Inga utsläpp från dieselmotorer plus låg ljudnivå (bara 61 dB(A)) gör E-Air-serien idealisk för arbete inne i städer, under jord, exempelvis gruvbrytning eller tunnelbyggen, eftersom luftventilation är en del av driftskostnaden. Eldrivna kompressorer med fast hastighet kräver en strömtopp vid start, men de eldrivna VSD-modellerna är flexibla och går att anpassa till den effekt som finns tillgänglig på arbetsplatsen.

Även den optimala kombinationen av VSD och en motor med permanentmagnet bidrar till effektiviteten. Slutligen har de nya modellerna många egenskaper som krävs i tuffa miljöer. Ett komplett urval av eldrivna kompressorer med VSD lanserades på Bauma 2019.

 

Mångsidig VSD-teknologi

Kompressorns integrerade elmotor med VSD och permanentmagnet kräver bara låg ström för uppstart, så strömförsörjningen behöver inte överdimensioneras. Det finns heller inget behov av överdrivet stora pneumatiska verktyg. VSD-driften och motorn med permanentmagnet ger även en märkbar effektivitetsförbättring. I kombination erbjuder de marknadens högsta effektivitet vid delbelastning. Det smarta systemet med kraftuttag på VSD-modellen E-Air H 250 ger dessutom flexibilitet för slutanvändarna genom att det går att använda samma maskin med flera uttag (63, 32 och 16 A).

 

Ökad effekt utan diesel

Frånvaron av dieselutsläpp har betydelse för mer än steg V-utsläppsgränserna för dieselmotorer. Vid arbete i bostadsområden eller slutna utrymmen, som i tunnelbanesystem, tunnlar eller gruvgångar, ger E-Air-serien ett tillförlitligt flöde av trycklyft utan dieselutsläpp.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×