Atlas Copco släpper nya slampumpen WEDA S50

Publicerad 5/10, 2020 kl. 10:36

Den dränkbara pumpen WEDA S50 är lämpad för uthyrningsföretag och entreprenörer då den är konstruerad för sand, lera, grus, småsten och kan ta hand om fasta ämnen upp till 50 mm.

Pumpen är konstruerad för tjock och mjuk, våt lera och andra liknande blandningar av vätska och fasta ämnen. Den kan användas för avvattning på byggarbetsplatser, inom industrin och på raffinaderier. De tekniska egenskaperna hos den nya WEDA S50-modellen placerar den mellan S30- och S60-pumparna. Den har ett maximalt flöde på 1450 l/min vid pumpning av slam med en specifik vikt på 1400 kg/m³. S50 har en märkeffekt på 4,8 kW, vilket är detsamma som för både S30 och S60. De här pumparna har en virvelkonstruktion som är lämpad för slipande medier såsom sand, lera, grus och småsten, och kan därför hantera fasta ämnen upp till 50 mm.

"S50 passar perfekt för en mängd olika applikationer, till exempel på cementfabriker, för processvatten inom industrin, för sedimentationstankar, på vattenbehandlingsanläggningar och byggplatser och för mycket annat”, säger Peter Olausson, produktchef för pumpar Atlas Copco.

S50-pumpen är byggd med pumphjul av härdat krom och snäcka. Konstruktionen med aluminiumlegering ger dessutom korrosionsbeständighet. Sammantaget gör dessa egenskaper att den är hållbar och driftsäker även i tuffa miljöer. 

För extra skydd har höljet en flänskonstruktion som ger extern kylning av motorn och innebär att S50 klarar torrkörning. WEDA-pumparnas tätningssystem har en unik modulkonstruktion som är utvecklad för att göra underhållet smidigt och flexibelt. Serviceteknikerna kan byta S50-tätningarna på arbetsplatsen med minimal stilleståndstid för pumpen. Pumpen har dessutom en extern oljeplugg för snabbkontroll och enkelt underhåll.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×