Atlas Copco uppgraderar 8-serie luftkompressorer

Publicerad 25/5 kl. 11:25

Atlas Copco uppgraderar 8-serien för luftkompressorer till Steg V. Förutom grönare drift har kompressorerna ny teknik som minskar driftskostnader och förbättrar produktiviteten, enligt Atlas Copco.

Den uppdaterade 8-serien innehåller elva modeller, vissa med inbyggda generatorer, alltifrån XAS 38-7 med fri lufttillförsel på 2m³/min till XAS 88-7 med lufttillförsel på 5 m³/min. Tack vare Air Element-designen från Atlas Copco väger de flesta kompressorerna under 750 kg. Trots sin lätta och kompakta design är luftkompressorerna utformade för att fungera i tuffa miljöer. Atlas Copcos patenterade HardHat-kåpa skyddar kompressorn och är tillverkad i det lätta materialet polyeten vilket gör den motståndskraftig mot korrosion och sprickor.

8-seriens kompressorer hade tidigare motorer enligt Steg 3a utsläppsnorm. I och med en förändring till Steg V minskas utsläppen av framförallt kväveoxider och partiklar. I utvecklingsarbetet har Atlas Copco även passat på att inkludera en rad olika funktioner till 8-seriens produktfamilj. Nu finns det möjlighet att få Atlas Copcos system Pace, ett elektroniskt styrt system för justering av tryck och flöde. Med denna teknologi kan en och samma kompressor justera trycket eller flödet och därmed kunna användas i en rad olika typer av applikationer.

De nya Steg V-motorerna har även genererat upp till 25 procent lägre bränsleförbrukning. De elektroniskt styrda motorerna gör det möjligt att använda den bränslebesparande funktionen Eco-mode och få full användning för Atlas Copcos system för att läsa ut och analysera data på distans genom Fleetlink. ”Vi har behållit allt som varit bra med den tidigare modellen, enkelheten för användaren, den robusta PE-kåpan, lättåtkomliga servicepunkter, integrerade generatorer, vikt under 750 kg för de flesta versionerna, men samtidigt förbättrat med lägre bränsleförbrukning, lägre utsläpp, Pace, Fleetlink och Eco-mode”, säger Viktor Pihl, produktchef Atlas Copco.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×