Atlas Copco utökar WEDA-sortiment med S50 slampump

Publicerad 16/6, 2020 kl. 15:14

Atlas Copco har utvecklat ett nytt tillägg i deras WEDA-sortiment av dränkbara pumpar med nya WEDA S50. WEDA S-serien är designad för tjock, mjuk och våt lera eller liknande material.

Dessa pumpar är lämpade för avvattning på byggprojekt, raffineringsapplikationer eller industriella applikationer. De tekniska specifikationerna på S50 placerar den mellan S30 och S60. Den erbjuder ett maxflöde på 1450 l/min och kan pumpa slam med en specifik vikt på upp till 1400 kg/m³. S50 har en beräknad pumpeffekt på 4,8 kilowatt och kan hantera solida delar på en storlek av 50 mm, densamma som på S30- och S60-modellerna.

WEDA S50 kommer med WEDA+ standardfunktioner, såsom rotationskontroll och termobrytare i alla lindningar. Alla WEDA+ pumpar är försedda med en 20 meter lång kabel och förstärkta kabelinföringar för att förhindra vattenläckage.

WEDAs tätningssystem har en modulär design för flexibilitet och enkelt underhåll. Servicetekniker kan byta tätningarna på S50 direkt på arbetsplatsen. Pumpen har en extern oljekontrollplugg för snabba inspektioner. Det finns flera alternativ och storlekar för anslutningar och flödesriktningen kan ändras från 90 till 180 grader vid urladdningen.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×