Batteridriven kombihammaren KHC 18

Publicerad 22/4 kl. 12:59

Hjärtat i KHC 18 är en borstlös EC-TEC-motor, som i kombination med den pneumatiska slagfunktionen står för högt arbetstempo vid borrning och bilning i betong, sten och murverk. Den borstlösa motorn arbetar slitagefritt och omvandlar praktiskt taget all energi från batteriet till optimal effekt.

Kombinationen av 2,6 joule slagenergi, vibrationsdämpare och ergonomiskt handtag är idealisk för krävande arbetsuppgifter.

 

Kraftfull och mångsidig

KHC 18 är inte bara stark, utan har många andra strängar på sin lyra. Inte minst tack vare borrchucken som byts utan verktyg. Hammarborr, hålborr och mejslar greppas direkt av SDS-Plus-borrchucken. Snabbchucken utökar dessutom antalet möjliga tillbehör med exempelvis borr med cylinderformat skaft eller borr, bits och bitshållare med sexkantskaft.

2,6 joule slagenergi ger bra avverkning vid bilning och snabbt borrtempo för hammarborrning (max Ø 26 mm). Tack vare den smidiga omkopplaren är det enkelt att byta fram och tillbaka mellan de olika uppgifterna: hammarborra, bila och borra utan slag.

 

Jobba rent och säkert

Tack vare den smarta utsugsanordningen (finns som tillbehör), som fästs på djupanslaget och ansluts till dammsugaren, kan du arbeta så gott som dammfritt. Bluetooth-batteriet kommunicerar med Bluetooth-modulen i Festools dammsugare så att dammsugaren startar automatiskt när kombihammaren startas. En annan säkerhetsdetalj är den elektroniska KickbackStop-funktionen som motverkar en farlig vridning i handleden om borret plötsligt skulle fastna. KHC 18 tar dessutom upp slagenergin och dämpar den innan den når händerna, vilket minskar vibrationerna.

Med djupanslaget, som enkelt monteras på extrahandtaget, ställer användaren snabbt och enkelt in borrdjupet. KHC 18 finns hos Festools återförsäljare fr o m maj 2024.

www.festool.se

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×