Betongkomprimering med rörelsefrihet

Publicerad 23/12, 2019 kl. 13:00

Wacker Neuson lanserar världens första stavvibrator med utbytbart, uppladdningsbart batteri på marknaden, som ett ryggsäckssystem.

Det stavvibratorsystem med uppladdningsbart batteri som först ställdes ut på Bauma 2019 är nu omgående tillgängligt. Via ryggsäcken med uppladdningsbart batteri och omformare är det möjligt att arbeta utan anslutningskabel. För användaren betyder det ny rörelsefrihet och högre användarkomfort vid betongkomprimering. Det kraftfulla, uppladdningsbara litiumjonbatteriet erbjuder energi för en hel arbetsdag. 

Vid nästan alla byggarbeten kan de ses i arbete: stavvibratorer, som gör betongen fastare och motståndskraftigare. Betongen kommer färsk till byggplatsen och där måste den bearbetas snarast möjligt. För detta har Wacker Neuson alltid erbjudit beprövade, kraftfulla maskiner till byggmarknaden. Med den senaste utvecklingen, den batteridrivna stavvibratorn IEe, kan användaren nu arbeta ännu snabbare och bekvämare. Det kraftfulla, uppladdningsbara litiumjonbatteriet sätts in i en ryggsäck med omformare (ACBe). Därigenom bär användaren den med sig direkt i betongarbetet och en lång strömkabel är inte längre nödvändig. I synnerhet på stora ytor sparar den i jämförelse med kabelanslutna stavvibratorer mycket tid, såsom när stavvibratorn flyttas runt eller vid omkopplingen av en extern omformare till andra strömkällor. Dessutom kan användaren röra sig fritt eftersom denne inte behöver ta hänsyn till kabel eller skyddsslang som ligger på marken. I synnerhet vid arbete på byggnadsställningar och formsättning är det en extra säkerhetsaspekt. Och säkerhetsriskerna med strömkabel i våt betong faller helt bort. 

 

Flexibel och säker betongkomprimering

Den som gärna vandrar eller klättrar i berg vet att uppskatta kvaliteten hos en god ryggsäck. Tillsammans med en ledande ryggsäckstillverkare har Wacker Neuson utvecklat ett ergonomiskt bärsystem för det uppladdningsbara batteriet till den utsläppsfria stavvibratorn: Genom ryggsäckens kompakta mått samt de vadderade axel- och höftbältena fördelas vikten jämnt. Den nödvändiga omformaren som garanterar en skyddsspänning på 34 V är inbyggd i ryggsäcken, det uppladdningsbara batteriet kan sättas i med några få handgrepp och utan redskap. Detta möjliggör ett snabbt utbyte av det uppladdningsbara batteriet.  

 

Effektiv komprimering 

Kombinationen av uppladdningsbart batteri och stavvibrator erbjuder de sedvanliga fördelarna i Wacker Neusons IE-serie: Vibratortuben är härdad i den främre tredjedelen och högfrekvensdriften garanterar ett stabilt varvtal, därigenom uppnås optimal kvalitet på betongen vid betongkomprimeringen. Dessutom är den robust, slittålig och tillförlitlig. Det nya stavvibratorsystemet är modulärt uppbyggt: Stavvibratorer med olika storlekar på vibratortuber och längder på skyddsslangar kan anslutas till ryggsäcken med det uppladdningsbara batteriet. Därigenom kan t.ex. uthyrare bygga upp ett komplett sortiment av storlekar på vibratortuber och skyddsslangar mot låga investeringskostnader och erbjuda passande lösningar för olika arbetsinsatser. Kunderna kan på så sätt välja mellan tre olika längder på standardskyddsslangar (1,5 - 3 och 5 m) samt vibratortuber i tre olika diametrar (38, 45 och 58 mm). 

 

Ett för alla

Förutom det högfrekventa stavvibratorsystemet drivs ytterligare sex avgasfria produkter från Wacker Neuson med samma, helt moderna uppladdningsbara litiumjonbatteri, vilket har utvecklats speciellt för tuffa byggarbeten. Det tillhandahåller tillräckligt med energi för alla arbeten som maskiner måste utstå under en genomsnittlig arbetsdag. Två modeller av utbytbart, uppladdningsbart batteri med olika kapacitet - BP1000 och BP1400 - är hjärtat i de sju maskinerna och kan bytas ut i en handvändning, användaren kan då på några få sekunder byta ett urladdat batteriet mot ett nytt uppladdat . Oavsett om det gäller stavvibratorn IEe, vibratorplattorna AP2560e, AP1840e eller AP1850e samt de batteridrivna stamparna AS30e, AS50e och AS60e: Alla är arbetsberedda tack vare det modulära systemet med utbytbart, uppladdningsbart batteri. Till dessa utsläppsfria byggmaskiner för komprimering i Wacker Neusons portfölj av nollutsläppsprodukter finns också en grävmaskin dual power, en hjullastare, en banddriven- och en hjuldriven dumper. För introduktion på marknaden förbereds också en eldriven minigrävmaskin på 1,7 ton. Därigenom kan en hel byggplats i t.ex. tät stadsmiljö drivas helt utsläppsfritt.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×