Blastrac startar dotterbolag i Sverige

Publicerad 30/5, 2018 kl. 13:01

Blastrac är idag en ledande internationell utvecklare och tillverkare av ett mycket brett sortiment av ytbehandlingsutrustning. Aktuellt är att bolaget startar dotterbolag i Sverige och på mässan Intermat i Paris visade man en rad nya produkter.

Blastrac har cirka 55 olika maskiner för att förbereda och underhålla golv och andra ytor av alla slags material, som betong, asfalt, stål och natursten.

 

Nya maskiner på Intermat

SRT träffade Rocco van Vliet och Clément Charpentier på Blastrac i Utrecht, Nederländerna för en tid sedan. Då var de i full färd med att färdigställa sin monter till mässan Intermat.  ”Intermat är en viktig mässa för oss och vi kommer att visa alla nya produkter som vi har utvecklat under de senaste månaderna”, säger Blastracs marknads- och försäljningschef Rocco van Vliet.

Det största flaggskeppet i år är den nya BMG-2200, som idag är den största golvslipen i världen för stora ytor. Andra nya maskiner är den nya BB-700E burnisher och fem nya kraftfulla dammsugare, BDC-1133, BDC-122, BDC-122H, BDC-133MUD och DC-133HCUD.

”Det nya stora golvslipen BMG-2200 är dock vår huvudsakliga produktlansering i år eftersom det är en ny innovation där vi går in i ett nytt marknadssegment för stora horisontella ytor”, säger Clément Charpentier, produktchef på Blastrac.

Med två drivhjul monterade på framsidan och ett svänghjul på baksidan är maskinen väldigt manövrerbar både på och från arbetsplatsen. Det är både effektivt och ergonomiskt att arbeta för operatören som sitter bekvämt på ett säte med armstöd på båda sidor, tillsammans med joystick, manöverknappar och en rund pekskärm. Dessutom kan BMG-2200 fjärrstyras.

De tre BMG-780PRO-sliphuvudena ger maximal täckning och effektiv fördelning av sliptryck på varje enskilt huvud. Detta innebär att varje sliphuvud kan användas individuellt.

”En fördel är at företag som redan har BMG-780-maskiner inte behöver köpa hela det nya systemet, inklusive huvuden. De kan använda sina egna sliphuvuden och sätta dem på maskinen. Även kunder som köper hela den nya maskinen, men också arbetar med mindre projekt kan ta ut sliphuvudena och placera dem i en ram på en mindre Blastrac-maskin och använda den som vanligt slip där hela BMG-2200 är för stor”, säger Rocco van Vliet.

 

Bygger ut i Utrecht och nytt kontor för Norden

Med den generellt positiva tillväxten över hela världen inom slipning och polering av betonggolv i synnerhet växer Blastrac också.

”Vi behöver mer utrymme och expanderar just nu vår anläggning här i Nieuwegein, strax utanför Utrecht, för montering, tillgänglighet av reservdelar och service på våra marknader”, säger Rocco van Vliet.

Blastrac Europe tjänar inte bara de europeiska marknaderna, utan även Afrika, Mellanöstern, Indien och Sydamerika, vilket är ett stort geografiskt område.

Samtidigt är målet att investera i och driva egna försäljnings- och servicecenter på många marknader för att underlätta exempelvis effektivare logistik, reservleverans och tjänsteutbildning. Det är därför Blastrac nu startar ett eget dotterbolag i Göteborg. Ansvarig för verksamheten i Sverige är Stig Fredriksson. Det svenska dotterbolag kommer at täcka in alla nordiska marknader. Blastracs nya svenska dotterbolag kommer at ställa ut på DEMCON i höst.

På 1980-talet startade Blastrac sin egen produktion av ytbehandling och underhållsutrustning i Europa. Och 2006 öppnade man en produktionsanläggning i Polen som sysselsätter 125 personer idag. Slutmontering och tester sker på fabriken i Nieuwegein, Nederländerna.

Som utvecklare och tillverkare av mer än 55 modeller och koncept för ytbehandling, säger Rocco van Vliet att det är viktigt att betona att medan de flesta konkurrenterna på marknaden är specialiserade inom begränsade produktområden, har Blastrac ett brett utbud av många olika maskiner och ytbehandlingsteknologier att kombinera och utföra ytbehandlingar på det mest effektiva och kostnadseffektiva sättet hos många.

www.blastrac.se

 

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×