Blinken Tools lanserar kartläggningsrobot

Publicerad 16/6, 2020 kl. 15:02

Blinken Tools introducerar kartläggningsroboten TinySurveyor, utvecklad för att garantera säkerhet och produktivitet när det gäller utsättning och markering av punkter och linjer på vägprojekt.

TinySurveyor är designad och tillverkad av det danska företaget TinyMobileRobots och är lämpad för mätindustrin, lätt att transportera och passar i bagaget i en bil/skåpbil. Den är självgående och med en GNSS-mottagare kan den sätta ut 600 punkter/h eller markera linjer upp till 3,5 km/h. Roboten kan bland annat markera punkter, väglinjer och parkeringsplatser.

På grund av sin korrekthet används den i stor utsträckning av mät-/kartläggningsföretag i USA, Europa och Australien. En säkerhetsfördel är enligt Blinken Tools att mätningstekniker inte behöver stå på körbanan, förutom några minuter för att installera och starta maskinen, samt kontrollera koordinaterna.

Med hjälp av CAD-ritningar (DWG/DXF) kan man importera dessa i fältdatorn och be roboten markera ut linjer och punkter utifrån ritningen. Med hjälp av GNSS-mottagare uppnår man en hög precision. Roboten kan också integreras med totalstationer vilket gör det möjligt för en mätare att utföra höjdmätningar på exempelvis ett vägprojekt.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×