Blir det “Flygande start” för Svenska Maskinmässan på Solvalla?

Publicerad 31/5, 2016 kl. 14:27

Under tre dagar i början av juni samlas Sveriges ledande och etablerade maskinleverantörer på Solvalla, mitt i Stockholm, för en helt ny slags mässa - en arenashow! Det blir ett unikt koncept där man som besökare kan kombinera nytta med nöje. Prova maskiner, gräva, lasta och uppleva en arbetande maskinmässa på riktigt.

Det var länge sedan branschföreningen MaskinLeverantörerna arrangerade en mässa i egen regi. Men i år händer det genom Svenska Maskinmässan som arrangeras på Solvalla i Stockholm mellan 2-4 juni.

 

 

Stöd av Svenska Mässan och ME

Dock är det inte helt i egen regi. Man får hjälp med själva arrangemanget av Svenska Mässan och den arrangeras i samråd med branschföreningen Maskinentreprenörerna. Med denna mässa ritas årets mässkarta om en del, i alla fall under våren. I princip samtliga medlemmar i MaskinLeverantörerna ställer ut på den nya mässan vilka är omkring 100 företag vilket i sin tur innebär att de inte ställer ut på Maskinexpo som arrangeras veckan innan. Och är man som leverantör inte med i MaskinLeverantörerna får man helt enkelt inte ställa ut. Det står inget på mässans hemsida om vilken intervall mässan kommer att ha men enligt ryktet som PD erfarit skall den arrangeras vart tredje år.

 

Många fördelar på Solvalla

Det finns många fördelar med Svenska Maskinmässan. En av fördelarna är att den arrangeras av en branschorganisation som renodlat har fokus på bygg- och anläggningsmaskiner och kan branschen så att säga och vill branschens bästa. En annan fördel är att Svenska Mässan håller i det praktiska som är en van mässarrangör. En tredje stor fördel är mässans placering centralt i Stockholm och dessutom nära motorvägar, tunnelbana och Bromma flygplats. Dessutom är det fri entré, fri parkering med gott om parkeringsplatser. Goda kommunikationer med flyg (Bromma, Arlanda), tåg, buss, taxi och bil. Det kommer att finnas gratis maskinbussar från Bromma flygplats, Sundbyberg och Centralstationen. I området finns många restauranger med stort utbud och prisvärda lunch- och middagsalternativ.

Mässan arrangeras som sagt 2-4 juni och öppettiderna är 10 till 18 på torsdag, 9-17 på fredag och 9-15 på lördag.

www.svenskamaskinmassan.se

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×