Bona utser ny VD

Publicerad 5/10, 2020 kl. 09:50

Pontus Cornelius är från januari 2021 Bonas nya VD och koncernchef då han tar över rollen från Kerstin Lindell. Hon lämnar efter 14 år på befattningen och tillträder som Bonas nya styrelseordförande.

“Jag och styrelsen välkomnar Pontus till Bona. Han är en talangfull ledare med stor erfarenhet som kommer att tillföra ny strategisk kompetens och viktiga insikter till företaget”, säger Kerstin Lindell. “För mig har det varit en ära att vara Bonas VD och koncernchef de senaste 14 åren. Jag har under min tid som VD förädlat och utvecklat Bonas hållbara och innovativa erbjudande och varumärke, Lirat Bonas 100-årsjubileum och styrt Bona i rätt riktning genom marknadens konjunktursvängningar. Detta tillsammans med dedikerade Bona-anställda runt om i världen som jag nu ser nu fram emot att hålla kontakten med i min framtida roll som styrelseordförande”, avslutar Kerstin.

Pontus Cornelius är idag VD och koncernchef på Ernströmgruppen AB. Ett svenskt privatägt industrikonglomerat som utvecklar B2B-företag inom olika nisch-områden för en digital och hållbar framtid. Ernströmgruppen har en omsättning på cirka 250 miljoner euro och har tusen anställda. Under Pontus ledning har Ernströmgruppen haft en mycket kraftig lönsamhetstillväxt och består idag av över 30 bolag. Tidigare har Pontus arbetat i ledande befattningar i både små och stora företag vilket har gett honom en bred förståelse av att utveckla företag i olika skeden. Pontus bor för närvarande i Göteborg men kommer utgå från Malmö från årsskiftet. 

Pontus Cornelius startar som ny VD och koncernchef den 11 januari 2021. Han ska då arbeta nära Kerstin Lindell för att säkerställa en smidig övergång. Vid samma datum som Pontus tillträder övertar Kerstin rollen som Bonas nya styrelseordförande.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×