Bosch lanserar ny borrhammare

Publicerad 19/4, 2022 kl. 07:35

Den nya borrhammaren GBH 18V-28 DC Professional från Bosch har en slagenergi om 3,4 joule och är den mest kraftfulla batteridrivna produkten med D-handtag i sin klass, enligt Bosch själva.

Med sin kombination av hög prestanda, låg vikt, slimmade design och ett D-format handtag är GBH 18V-28 DC Professional enligt Bosch idealisk för bruk i vertikalt läge, till exempel borrhamrande och mejslande i golv. Hit hör uppgifter såsom att sätta stålbalkar, att installera nya kabelrännor och avslägsnande av svåra ytskikt. I chassit har även LED-belysning integrerats för bästa möjliga belysning av arbetsområdet.

Dammsugaren GDE 28 D Professional har utvecklats specifikt för bruk med borrhammaren GBH 18V-28 DC Professional. Den har en vikt på 800 gram och och kan monteras direkt på borrhammaren. Sugfunktionen eliminerar behovet av en fristående dammsugare och renar luften med hjälp av ett Hepa-filter. Dammsugaren drivs med hjälp av borrhammaren, vilket eliminerar behovet för separat strömförsörjning. En fläkt inuti dammsugaren drivs av borrhammarens motor, vilket betyder att sugfunktionen endast används när borrning sker. Två olika munstycken till dammsugaren medföljer, en för borrning med diameter från 4 till 16 millimeter och en för upp till 28 millimeter. En förlängare med stöd för borrar upp till 265 millimeter långa kan också anslutas.

Borrhammaren utrustas som enda verktyg i klassen med Vibration Control, aktiv vibrationsdämpning, samt KickBack Control som stänger av motorn på en bråkdels sekund vid oväntade stopp där en borr fastnar i godset. Båda funktionerna är avsedda att minimera risken för skador. Även ett tappskydd är inbyggt för att förhindra personskador vid tappade verktyg på höjd. Verktyget säkras med hjälp av en ögla i en passande struktur och tillåter därefter arbete maximalt 1,8 meter från sin fästpunkt. Öglan fungerar också att hänga verktyget i efter ett arbetspass. Det nya verktyget drivs av ProCore 18V-batterierna som är tillgängliga i kapaciteter om 4 till 12 Ah. Oavsett vilket batteri som brukas garanterar Bosch fullständig kompatibilitet med nya och existerande verktyg i samma spänningsklass, enligt Bosch. Dessutom är Professional 18V-systemet numera öppet för andra verktygstillverkare förutom enbart Bosch.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×