ByggDialog i digitaliseringsavtal med Dalux

Publicerad 5/10, 2020 kl. 10:40

Avtalet mellan partneringentreprenören ByggDialog och mjukvaruleverantören Dalux innebär att ByggDialog kan föreslå kunder en samlad digital lösning för bland annat BIM-visualisering, handlingsgranskning och produktionsdokumentation.

Med Dalux har hantverkarna tillgång till ritningar och BIM direkt i mobilen och kan till exempel själva registrera avvikelser, riskobservationer och göra egenkontroller i Dalux app. Projektledare kan med appen finna oklarheter eller risker ute på plats, och med ärende kopplat till både ritning och modell blir kommunikationen tydlig och visuell. Även byggherre involveras och kan följa med i projektet i realtid.

“Vi har använt Dalux ett par år nu, och vet att deras lösning passar in i vårt arbetssätt om att tänka smart, vara responsiva och effektiva samt bygga hållbart”, säger Robert Sundhäll, vice vd ByggDialog. “Därför har vi valt att satsa på Dalux som lösning i hela vår verksamhet så att vi lättare kan få digitalisering och BIM genom hela kedjan.”

“ByggDialog har länge arbetat målinriktat med digitalisering och det gör också vårt samarbete väldigt roligt”, säger Janni Raundahl, country manager Sverige Dalux. “Vi ser fram emot att ännu fler projekt ska jobba med våra digitala lösningar och har stor nytta av vårt samarbete, bland annat den feedback på funktioner som vi får från ByggDialog.”

ByggDialog är baserat i Karlstad men har även projekt i Mellansverige och regionerna runt Stockholm och Göteborg. De har använt Dalux på många projekt, exempelvis Tiundaskolan i Uppsala.

Dalux har varit aktiva i Sverige med sin lösning Dalux Field sedan 2015 och har kontor i Stockholm och Malmö. Dalux Field är enligt Dalux själva den mest nedladdade byggappen i Norden och har över 12 000 användare i Sverige.

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×