Bygghissar 2023

Publicerad 1/9, 2023 kl. 13:51

De senaste nyheterna inom bygghissar inkluderar bland annat en ny bygghiss och en digital plattform från Alimak, samt flera nya produkter och uppgraderingar från spanska SAEclimber.

Ny digital plattform och bygghiss från Alimak

Alimaks nya digitala plattform My Alimak är webbaserad och förser användare med uppdaterad information om Alimaks utrustning. Användare kan få tillgång till allmänna specifikationer, driftinformation i realtid och varningar för fjärrdiagnostik. Plattformen ger också platsspårning, tillgång till teknisk dokumentation och ett avancerat beräkningsverktyg för reaktionsstyrkor. Dessutom kan användare integrera BIM-modeller, analysera hissens användning, hitta reservdelar online och få tillgång till utbildningar för Alimak-produkter. Genom att utnyttja plattformens funktioner kan både användare och ägare optimera bygglogistiken, minimera stilleståndstider, öka säkerheten och få tillgång till värdefull data och resurser på ett användarvänligt sätt, enligt Alimak. My Alimak varnar användare om eventuella problem i utrustningen, och om reparationer krävs kan My Alimak-portalen vägleda användare till reservdelar online. Det finns omfattande dokumentation, såsom tekniska detaljer och manualer. Alimak fick nyligen ta emot IAPA-priset inom kategorin ”Digital utveckling” för sitt digitaliseringsarbete med My Alimak.

Alimaks nya bygghiss Scando 650a är en lätt bygghiss och drivsystem som har utformats som svar på oron över byggbranschens miljöpåverkan. Den senaste versionen av Scando 650 kräver mindre energiförbrukning tack vare sin lätta design och energieffektiva elmotorer. Dess energiförbrukning är upp till 28 procent lägre än tidigare modeller, enligt Alimak. Modellen är tillverkad av 97,5 procent återvinningsbara material, och under Alimaks tillverkningsprocess används uteslutande förnybar energi med liten miljöpåverkan. Scando 650a är kompatibel med befintliga Alimak Scando 650-tillbehör. Den nya hissen erbjuder variabla körhastigheter som bestäms av nyttolast och effekttillgänglighet. Man kan också fjärransluta hissen eftersom den är tillgänglig via My Alimak. Alimak Scando 650a erbjuder en lyfthöjd på upp till 200 m som standard, och vid behov kan den maximala lyfthöjden ökas till 400 m på begäran. Storleken är 1,5 m x 3,9 m x 2,3 m (B x L x H). Den har en maximal nyttolastkapacitet på 3000 kg och kan nå hastigheter på 76-100 m/min.

www.alimak.com

 

Nyheter från SAEclimber

Lejarbejdsplatform är en återförsäljare i Sverige och Danmark som presenterar tre nyheter från den spanska tillverkaren SAEclimber, däribland modellen E30. SAEclimber fokuserar nu på större maskiner (3-4 ton per hytt) och stora korgar (3,2-5,5 m korglängd). E30 är lämpad för 3 ton, medan modellen E40 är lämpad för 4 ton. Båda modellerna har samma struktur men olika motorisering. E30 och E40 har enligt Lejarbejdsplatform en smidig öppning och stängning av dörrarna som är tillverkade i aluminium och försedda med motvikter. C-dörren är också gjord i aluminium och är 3 meter bred. Enheterna finns tillgängliga i enkel- eller tvillingkorgkonfigurationer. Modellerna har en hastighet på 0-60 m/min och maxhöjd på 250 m. Tillbehör inkluderar inverter som standard, digitalt automatiskt landningssystem, automatisk digital diagnostik, trådlöst samtalssystem, fjärrövervakning (Industry 4.0) och automatisk smörjpump, med ytterligare tillbehör tillgängliga på begäran.

Den nya mastklätterställningen P40 S är en uppgraderad version av P40. P40 S är helt kompatibel med P40, men har en högre nyttolast och fler funktioner tack vare den nya drivenhetens ökade storlek och prestanda. Dessutom finns vissa andra tillbehör tillgängliga både för P40 S och P40, såsom Triple Mast, twin deck (två mastklätterställningar som kör oberoende av varandra på samma mast) och konfiguration för enkel- eller dubbelmast. Modellen har även monorail-utrustning för att exempelvis lyfta upp material som ska placeras på fasaden. Övriga funktioner är möjlighet att ha upp till 4 m långa väggförlängningar, fjärrövervakning (Industry 4.0) och EMOS-system (Electronic Monitoring Operating System) som övervakar det korrekta beteendet för varje drivenhet och stoppar maskinen ifall exempelvis en motor går sönder. Enheten är gjord enligt den senaste HSE UK-varningen den 22 maj. Maxlängd för enkel mast är 14 m, maxlängd för tvillingmast är 34 m och maxlängd för trippelmast är 54 m. Maximal nyttolast för enkel mast är 3300 kg, medan den maximala nyttolasten för dubbelmast är 6500 kg. Hastighet ligger på 9 m/min och maxhöjden på 200 m.

Sist men inte minst lanseras även den uppgraderade transportplattformen PH10. Detta är standardutrustningen som Lejarbejdsplatform vanligtvis säljer, enfas eller trefas försedd med Industry 4.0-fjärrövervakning. Hyttdimensionerna är 1,6 m i längd och 1,5 m i bredd. Nyttolast är 1000 kg, hastighet 12 m/min eller 0-24 m/min och maxhöjd 120 m.

www.lejarbejdsplatform.dk

Nyhetsbrev

PDi TV

Info

×